Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Destaquem

 

 

 

El Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Penedès Sostenible i Saludable” planteja la creació d'un Ecosistema d'Innovació al territori, centrat en el sector agrari i agroalimentari i en l'ús dels recursos energètics, que permeti avançar en el doble objectiu que els aliments que es produeixen al Penedès –amb el vi i el cava com a productes capdavanters– no continguin rastres de residus nocius per a la salut i que s'elaborin en base a un model energètic que minimitzi les emissions de carboni i vetlli perquè el producte agroalimentari creixi en una atmosfera el més saludable possible.

El projecte té com a socis el Consell Comarcal d'Alt Penedès, la Denominació d'Origen Penedès, l'Ajuntament de Subirats i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i més d'una quinzena de socis no beneficiaris del territori.

Està previst que es desenvolupin 4 operacions i 1 operació de coordinació:

  • Operació 1: Ecosistema d'Innovació al Penedès - Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Identificació dels reptes i assaig de solucions innovadores. Posada en marxa d'un Open Living Lab. 
  • Operació 2: Ceps autoresistents: Treballs de R+D - Consell Comarcal Alt Penedès. Treballs de R+D mitjançant creuaments i retrocreuaments per a l'obtenció de noves varietats de ceps de macabeu, xarel·lo, parellada i ull de llebre, autoresistents a les principals malalties criptogàmiques de la vinya. 
  • Operació 3: Ceps autoresistents: Gestió del conreu i validació de l'aptitud agronòmica - DO Penedès. Habilitació d'espais específics com a finca experimental de la recerca, gestió del conreu en sí, i validació de l'aptitud agronòmica dels ceps. 
  • Operació 4:Ceps autoresistents: Anàlisi i validació de l'aptitud enològica - Ajuntament de Subirats. Anàlisi i identificació de peus de cep autoresistents no descartats que tinguin aptitud enològica. Realització de microvinificacions que permetran fer anàlisis de les mostres de vi obtingudes, i realització de panells de tast. 
    Operació 5 Coordinació Ajuntament de Vilafranca del Penedès Coordinació i gestió global del PECT.

El projecte, que té un pressupost previst de 1.733.200 € (IVA exclòs), compta amb el cofinançament del PO FEDER de Catalunya 2014-2020, que aportarà el 50% del pressupost (866.600 €). 

Més informació:

Memòria tècnica del projecte d'especialització i competitivitat territorial "Penedès sostenible i saludable" (pdf)

 

 

 

 

 

Ordenació i gestió unitària del servei de taxi de l’Alt Penedès mitjançant la creació d’una zona de prestació conjunta municipal, en la qual els 27 municipis de la comarca col·laboren en unificar aquest servei. Data de creació i entrada en vigor: 01/01/2018.

Es vehicula mitjançant l’adhesió i signatura d’un conveni de col·laboració interadministrativa dels ajuntaments que la integren com a ens competents en l’atorgament de llicències.

 En data 21/06/2018 es va constituir la Comissió de Seguiment de l'Àrea de prestació conjunta del servei de taxi de l'Alt Penedès, amb les funcions següents:

Actes de la Comissió de Seguiment - Font: portal de Transparència del Consell Comarcal

Manual d'identitat corporativa (pdf)

 Ens i organismes col·laboradors:

            

Més informació:

Destaquem