Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Feder - PECT - Penedès Sostenible i Saludable

 

 

 

El Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Penedès Sostenible i Saludable” planteja la creació d'un Ecosistema d'Innovació al territori, centrat en el sector agrari i agroalimentari i en l'ús dels recursos energètics, que permeti avançar en el doble objectiu que els aliments que es produeixen al Penedès –amb el vi i el cava com a productes capdavanters– no continguin rastres de residus nocius per a la salut i que s'elaborin en base a un model energètic que minimitzi les emissions de carboni i vetlli perquè el producte agroalimentari creixi en una atmosfera el més saludable possible.

El projecte té com a socis el Consell Comarcal d'Alt Penedès, la Denominació d'Origen Penedès, l'Ajuntament de Subirats i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i més d'una quinzena de socis no beneficiaris del territori.

Està previst que es desenvolupin 4 operacions i 1 operació de coordinació:

  • Operació 1: Ecosistema d'Innovació al Penedès - Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Identificació dels reptes i assaig de solucions innovadores. Posada en marxa d'un Open Living Lab. 
  • Operació 2: Ceps autoresistents: Treballs de R+D - Consell Comarcal Alt Penedès. Treballs de R+D mitjançant creuaments i retrocreuaments per a l'obtenció de noves varietats de ceps de macabeu, xarel·lo, parellada i ull de llebre, autoresistents a les principals malalties criptogàmiques de la vinya. 
  • Operació 3: Ceps autoresistents: Gestió del conreu i validació de l'aptitud agronòmica - DO Penedès. Habilitació d'espais específics com a finca experimental de la recerca, gestió del conreu en sí, i validació de l'aptitud agronòmica dels ceps. 
  • Operació 4:Ceps autoresistents: Anàlisi i validació de l'aptitud enològica - Ajuntament de Subirats. Anàlisi i identificació de peus de cep autoresistents no descartats que tinguin aptitud enològica. Realització de microvinificacions que permetran fer anàlisis de les mostres de vi obtingudes, i realització de panells de tast. 
    Operació 5 Coordinació Ajuntament de Vilafranca del Penedès Coordinació i gestió global del PECT.

El projecte, que té un pressupost previst de 1.733.200 € (IVA exclòs), compta amb el cofinançament del PO FEDER de Catalunya 2014-2020, que aportarà el 50% del pressupost (866.600 €). 

Més informació:

Memòria tècnica del projecte d'especialització i competitivitat territorial "Penedès sostenible i saludable" (pdf)

 

 

 

 

 

Destaquem