Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PLA COMARCAL LGTBI DE L’ALT PENEDÈS

El Consell Comarcal presenta el primer Pla LGTBI d’àmbit comarcal de Catalunya

 

El dimecres 20 de febrer es va presentar públicament el Pla aprovat pel Ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès el dijous anterior. Aquest Pla ha estat redactat per l’empresa consultora Niu de Projectes per encàrrec de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració del personal del Servei d’Igualtat i d’altres serveis del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

 

 

 

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, va explicar que el Pla és un compromís polític amb diversos objectius, entre els quals destaquen: donar visibilitat a les persones LGTBI i a la seva problemàtica específica, facilitar la seva participació social en igualtat de condicions, treballar pel reconeixement laboral i donar suport als ajuntaments de l’Alt Penedès perquè facin polítiques LGTBI. Lluch va afirmar “Volem ser una comarca respectuosa. Només faltaria!”.

La directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, va recordar que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès havia estat un dels primers a crear un Servei d’Atenció Integral, i que “amb aquest Pla s’obre un treball ben pensat, integrat, amb una metodologia clara i amb objectius a mig termini”. Mata també va destacar que “les actuals polítiques públiques LGTBI representen les aliances necessàries entre totes les administracions i les entitats que durant anys han lluitat soles”.

 

 

 

El diputat delegat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia Acero, va dir que la Diputació havia facilitat els recursos necessaris per a la redacció del Pla Comarcal LGTBI perquè “el nostre objectiu de mandat és desenvolupar la llei 11/2014 (per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia), aprovada pel Parlament de Catalunya i impulsada per les entitats que donen suport a les persones LGTBI”.

Finalment, Jordi Samsó, president del Casal Lambda, va parlar com a testimoni dient “estic content d’estar en un moment diferent: de l’opressió i la discriminació a la defensa dels drets”. Tot seguit va fer una xerrada en què va explicar la història de la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI a Catalunya. “A més de recordar d’on venim (d’una repressió molt forta dels drets LGTBI i dels drets civils en general), cal repassar tot allò que es dona per suposat entre les persones que han de treballar per defensar aquests drets”.

 

 

 

L’acte de presentació va acabar amb un repàs dels 6 eixos estratègics i les propostes associades a cada eix, a càrrec de Cristina Pérez Opi, responsable tècnica de la redacció del Pla Comarcal LGTBI de l’Alt Penedès.

Vilafranca del Penedès, 27 de febrer de 2019
 

Destaquem