Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PECT - Penedès territori vitivinícola: innovació sostenible i saludable

 

Projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT)* emmarcat en l’Estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) i finançat amb càrrec al pressupost de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Té com a objectiu consolidar el lideratge qualitatiu i comercial dels vins tranquils i escumosos que es produeixen al Penedès, tot assegurant el valor agregat i el benestar social tant per als productors de la comarca com per als consumidors locals i internacionals.

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès destinarà la subvenció a cofinançar un conjunt d’actuacions per condicionar un viver d'empreses per a cellers a Vilafranca del Penedès, de manera que els pagesos que ho vulguin puguin elaborar els seus propis vins i caves. 

Eix I. Plataforma d’Innovació, Emprenedoria i Autoocupació. Actua sobre el teixit empresarial potenciant l’emprenedoria innovadora.

  • Operació 1: Open Innovation Lab Incubator: Foment de l'autoocupació i l'emprenedoria
  • Operació 2: Open Innovation Lab Incubator: Plataforma d’innovació vitivinícola

Eix II. Millora de Procés i Producte. S’aplica el coneixement provinent de la recerca i el desenvolupament més recents a la millora en l’elaboració de vins tranquils i escumosos.

  • Operació 3: Millora dels processos tradicionals d’elaboració de vins escumosos
  • Operació 4: Vins saludables

Eix III. Consumidors i Mercats. Les noves tecnologies s’utilitzen per a la promoció de l’enoturisme i l’estudi de preferències de mercat.

  • Operació 5: Market Lab
  • Operació 6: Noves tecnologies en enoturisme per la valorització del territori vitivinícola del Penedès

*Els projectes d'especialització i competitivitat territorial (PECT) són iniciatives que impulsen els agents del territori i lideren les entitats públiques locals per promoure actuacions que contribueixin a la transformació econòmica del territori i tinguin un fort component d'innovació. Les característiques essencials de les actuacions dels PECT són les següents:

  • Responen a una estratègia territorial que té un consens ampli al territori.
  • Persegueixen uns objectius concrets i coherents.
  • Tenen un impacte múltiple en el territori d'actuació, mitjançant la contribució a l'especialització intel·ligent, la millora de la competitivitat, la creació d'ocupació i, tant com sigui possible, la creació de vincles amb la cadena de valor internacional.

 

1. Memòria tècnica del projecte Penedès, territori vitivinícola: innovació sostenible i saludable (pdf)

2. Socis beneficiaris

  1. Consell Comarcal de l'Alt Penedès (entitat representants i coordinadora del projecte)
  2. Ajuntament de Vilafranca del Penedès
  3. Consell Regulador de la Denominació d'Origen Penedès
  4. Fundació Parc Tecnològic del Vi (VITEC)

3. Ens col·laboradors

  1. Associació AEI Innovi (INNOVI)
  2. Consorci de Promoció Turística del Penedès
  3. Cooperativa Vitivinícola del Penedès, SCCL (COVIDES)
  4. Escola d'Enoturisme de Catalunya
  5. Fundació Pro Penedès
  6. Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC)
  7. Tècniques Avançades de Mesura i Control, SL (TAMIC)
  8. Unió de Pagesos de Catalunya
  9. Xarxes de Telecomunicacions Alternatives 

2. Notícies publicades en aquest web (enllaços)

3. Notícies publicades al perfil de Facebook del Consell Comarcal (enllaços)

4. Notícies publicades en webs dels altres socis beneficiaris (enllaços)

5. Notícies publicades en webs dels ens col·laboradors (enllaços)

 

6. Notícies publicades en webs de mitjans de comunicació comarcals (enllaços)

Destaquem