PECT - Penedès territori vitivinícola: innovació sostenible i saludable
Projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT)* emmarcat en l’Estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) i finançat amb càrrec al pressupost de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.
Té com a objectiu consolidar el lideratge qualitatiu i comercial dels vins tranquils i escumosos que es produeixen al Penedès, tot assegurant el valor agregat i el benestar social tant per als productors de la comarca com per als consumidors locals i internacionals.
El Consell Comarcal de l'Alt Penedès destinarà la subvenció a cofinançar un conjunt d’actuacions per condicionar un viver d'empreses per a cellers a Vilafranca del Penedès, de manera que els pagesos que ho vulguin puguin elaborar els seus propis vins i caves.
Eix I. Plataforma d’Innovació, Emprenedoria i Autoocupació. Actua sobre el teixit empresarial potenciant l’emprenedoria innovadora.
- Operació 1: Open Innovation Lab Incubator: Foment de l'autoocupació i l'emprenedoria
- Operació 2: Open Innovation Lab Incubator: Plataforma d’innovació vitivinícola
Eix II. Millora de Procés i Producte. S’aplica el coneixement provinent de la recerca i el desenvolupament més recents a la millora en l’elaboració de vins tranquils i escumosos.
- Operació 3: Millora dels processos tradicionals d’elaboració de vins escumosos
- Operació 4: Vins saludables
Eix III. Consumidors i Mercats. Les noves tecnologies s’utilitzen per a la promoció de l’enoturisme i l’estudi de preferències de mercat.
- Operació 5: Market Lab
- Operació 6: Noves tecnologies en enoturisme per la valorització del territori vitivinícola del Penedès
*Els projectes d'especialització i competitivitat territorial (PECT) són iniciatives que impulsen els agents del territori i lideren les entitats públiques locals per promoure actuacions que contribueixin a la transformació econòmica del territori i tinguin un fort component d'innovació. Les característiques essencials de les actuacions dels PECT són les següents:
- Responen a una estratègia territorial que té un consens ampli al territori.
- Persegueixen uns objectius concrets i coherents.
- Tenen un impacte múltiple en el territori d'actuació, mitjançant la contribució a l'especialització intel·ligent, la millora de la competitivitat, la creació d'ocupació i, tant com sigui possible, la creació de vincles amb la cadena de valor internacional.
1. Memòria tècnica del projecte Penedès, territori vitivinícola: innovació sostenible i saludable (pdf)
2. Socis beneficiaris
- Consell Comarcal de l'Alt Penedès (entitat representants i coordinadora del projecte)
- Ajuntament de Vilafranca del Penedès
- Consell Regulador de la Denominació d'Origen Penedès
- Fundació Parc Tecnològic del Vi (VITEC)
3. Ens col·laboradors
- Associació AEI Innovi (INNOVI)
- Consorci de Promoció Turística del Penedès
- Cooperativa Vitivinícola del Penedès, SCCL (COVIDES)
- Escola d'Enoturisme de Catalunya
- Fundació Pro Penedès
- Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC)
- Tècniques Avançades de Mesura i Control, SL (TAMIC)
- Unió de Pagesos de Catalunya
- Xarxes de Telecomunicacions Alternatives
2. Notícies publicades en aquest web (enllaços)
- REUNIÓ DELS SOCIS BENEFICIARIS DEL PECT AMB LA DIRECTORA GENERAL DE L'INCAVI (març 2022)
- PRESENTACIÓ DEL PECT "PENEDÈS, TERRITORI VITIVINÍCOLA: INNOVACIÓ SOSTENIBLE I SALUDABLE" (febrer 2022)
- PLE ORDINARI AMB REFERÈNCIA PECT (setembre 2021)
- PLE ORDINARI AMB REFERÈNCIA PECT (juliol 2021)
- PLE ORDINARI AMB REFERÈNCIA PECT (abril 2021)
- PLE ORDINARI AMB REFERÈNCIA PECT (novembre 2019)
3. Notícies publicades al perfil de Facebook del Consell Comarcal (enllaços)
- REUNIÓ DELS SOCIS BENEFICIARIS DEL PECT AMB LA DIRECTORA GENERAL DE L'INCAVI (març 2022)
- PRESENTACIÓ DEL PECT "PENEDÈS, TERRITORI VITIVINÍCOLA: INNOVACIÓ SOSTENIBLE I SALUDABLE" (febrer de 2022)
- EL PLENARI DEL CONSELL COMARCAL APROVA PER UNANIMITAT UNA MOCIÓ CONTRA LA MAT (22 de setembre de 2021)
- COMENÇA EL COMPTE ENRERE DEL PECT "PENEDÈS TERRITORI VITIVINÍCOLA: INNOVACIÓ SOSTENIBLE I SALUDABLE" (28 de juliol de 2021)
- EL CONSELL COMARCAL APROVA LA DECLARACIÓ DE BCIL DEL CONJUNT DE SANT VALENTÍ, A LES CABANYES, I EL JACIMENT ARQUEOLÒGIC DE L'ALZINARET DE LA VERNA, A TORRELLES (26 d'abril de 2021)
4. Notícies publicades en webs dels altres socis beneficiaris (enllaços)
- AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS (maig de 2022)
- AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS (febrer de 2022)
- AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS (febrer de 2022)
5. Notícies publicades en webs dels ens col·laboradors (enllaços)
6. Notícies publicades en webs de mitjans de comunicació comarcals (enllaços)
- EL 3 DE VUIT (febrer de 2022)
- LA FURA (febrer de 2022)
- EL MONTÒNEC (febrer de 2022)
- EL CARGOL (febrer de 2022)
- RTVVILAFRANCA (febrer de 2022)
- EL MARTINET (setembre de 2021)
- EL CARGOL (publicat el 5 d'agost de 2021)
- RTVVILAFRANCA (publicat el 30 de juliol de 2021)
- EL CARGOL (publicat el 6 de maig de 2021)
- EL 3 DE VUIT (publicat el 21 d'abril de 2021)
- RTVVILAFRANCA (publicat el 16 d'abril de 2021)
- EL 3 DE VUIT (publicat el 22 de novembre de 2019)
- LA FURA (publicat el 19 de novembre de 2019)
- RTVVILAFRANCA (publicat el 15 de novembre de 2019)