Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

10 ESCOLES DE L’ALT PENEDÈS HAN PARTICIPAT EN EL PROJECTE EDUPAU

Durant aquest curs escolar, 10 escoles de Primària de la comarca han participat en el projecte “Edupau: educació i sensibilització per la pau”, que organitza el Servei de Cooperació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
10 ESCOLES DE L’ALT PENEDÈS HAN PARTICIPAT EN EL PROJECTE EDUPAU
Dibuix seleccionat per a la portada del calendari Edupau 2013

 

 El projecte va començar durant el curs 2009-2010 i treballa els valors de la convivència, la tolerància, la resolució pacífica de conflictes i la solidaritat amb les persones que pateixen les conseqüències dels conflictes armats.

Les escoles participants en aquesta tercera edició d’Edupau han estat: Montcau (Gelida), Jacint Verdaguer (la Granada), el Drac (Pacs del Penedès), Antoni Grau Miguell (Sant Quintí de Mediona), Guerau de Peguera (Torrelles de Foix), Renaixença (Mediona), JJ Ràfols (Torrelavit), Sant Jeroni (Sant Pere de Riudebitlles), Montanyans (Castellet i la Gornal) i les Vinyes (Sant Cugat Sesgarrigues).

Durant el mes de maig, més de 200 alumnes de 3r i 4t de Primària han participat en els tallers titulats “Oli de contes” i “El rei injust”, organitzats pel Consell Comarcal amb la col•laboració del col•lectiu Irènia - Jocs de pau (premiat recentment per l’Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides). Posteriorment, els alumnes han fet dibuixos relacionats amb els continguts dels tallers.

El dijous 5 de juliol, un jurat format per Montserrat Marí, professora de Batxillerat Artístic de l’Institut Milà i Fontanals; Raimon Gusi, conseller de Cooperació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès; Cristina Prat, cap del Servei comarcal de Cooperació, i Lluïsa Mera, en representació del Servei comarcal d’Ensenyament, va seleccionar 13 dibuixos que serviran per fer el calendari Edupau 2013.

Els dibuixos fets pels nens i les nenes de cada escola participant seran exposats en el seu municipi entre els mesos d’octubre i novembre de 2012.

Vilafranca del Penedès, 6 de juliol de 2012
 

Destaquem