Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“El Pacte de Govern del Consell Comarcal té una salut de ferro”

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, i el vicepresident primer, Jesús Salius, han fet una roda de premsa per valorar el primer any de mandat d’una legislatura (2011-2015) amb pacte de Govern entre CiU i ERC.

 

Ambdós han coincidit que malgrat l’enduriment dels efectes de la crisi econòmica que ha portat altres administracions a deixar de prestar alguns serveis serveis, el Consell Comarcal continua oferint els mateixos serveis que a l’inici de la legislatura.

En l’àmbit de l’Atenció a les Persones, el president ha destacat l’Atenció Primària i l’Atenció Especialitzada que presten tot l’equip de Serveis Socials. “Ara estan posant en marxa un nou projecte per treballar al costat de les persones que reben la renda mínima d’inserció. També està previst que s’inauguri durant els propers dies un centre de dia per a gent gran a Torrelavit, en un projecte conjunt entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament que permetrà donar servei a tota la comarca”.

Olivella i Salius també han reafirmat el compromís de les dues forces polítiques (CiU i ERC respectivament) amb la defensa de la Vegueria Penedès i l’Àmbit de Planificació Territorial del Penedès: “Seguim pensant exactament el mateix que el primer dia... Ja hem sol•licitat formar part de la comissió que desenvoluparà l’Àmbit i defensarem la modificació de la Llei de Vegueries perquè inclogui la 8a vegueria”.

Francesc Olivella ha recordat que a pocs mesos de l’inici del mandat es va inaugurar la C-15 i que des del primer moment el Consell Comarcal va liderar les gestions per millorar les obres i pal•liar-ne els dèficits que s’han comunicat des de cada ajuntament. “El 4 de juny els alcaldes i jo mateix ens vam reunir amb el conseller Recoder i des d’aleshores hem seguit fent reunions amb el director general de Carreteres. (...) Ara ja s’estan desenvolupant les millores però hi hem estat i hi estarem molt a sobre”.

Pel que fa als projectes a mitjà termini, el president del Consell Comarcal ha parlat sobre la reorientació dels recursos del PUOSC destinats a l’asfaltatge de camins cap a la senyalització i l’adequació de les rutes verdes i, especialment, de la ruta de la Via Augusta al seu pas per l’Alt Penedès (aquest projecte té una dotació de 300.000 € del PUOSC i el Consell Comarcal demanarà la resta del finançament a la Diputació). També hi ha el projecte de fer un viver de cellers per als petits vitivinicultors, per tal que puguin elaborar i comercialitzar els seus propis vins i caves. “Tots aquests projectes tenen alhora un vessant turístic i enoturístic i un vessant econòmic i de creació de nous llocs de treball”.

La intervenció de Jesús Salius ha començat amb un agraïment al president “per les pressions i les gestions dutes a terme a la Generalitat per aconseguir que no deixin d’arribar els recursos econòmics necessaris per seguir treballant”. Salius també ha afirmat que “no podem fer declaracions pomposes de futur, volem ser cauts perquè no sabem com serà el nostre marc econòmic d’aquí a uns mesos”.

El vicepresident del Consell Comarcal ha destacat les iniciatives en l’àmbit del turisme, l’enoturisme, el desenvolupament econòmic i l’ocupació. Ha valorat especialment el creixement del Consorci de Promoció Turística amb la incorporació de noves empreses i ha anunciat que properament el web del Consorci oferirà packs enoturístics. També ha destacat algunes iniciatives de suport al sector de l’artesania alimentària com el “Catàleg de Vins i Caves Ecològics de l’Alt Penedès”, el desenvolupament del “Catàleg de Productes de la Terra i Artesania Alimentària de l’Alt Penedès”. “Treballem al costat d’aquestes empreses i associacions perquè creiem que es poden crear nous llocs de treball a partir dels productes que ens diferencien com a comarca”.

Pel que fa a l’àmbit de la participació ciutadana, Salius ha explicat que la recollida de signatures a favor de la ILP de la dació en pagament és només una primera iniciativa: “donarem suport a altres iniciatives similars”. També ha valorat la millora que ha suposat l’entrada en funcionament del nou Reglament del Consell Comarcal “que s’ha aconseguit en pocs mesos i amb la col•laboració dels grups de l’oposició”.

Finalment, Jesús Salius ha explicat que des del Consell Comarcal es treballa per implementar la fibra òptica a tota la comarca. En aquest sentit, ha afegit que es busca el compromís dels ajuntaments amb el projecte de desplegament de la fibra òptica: “Com més ajuntaments hi estiguin compromesos més fàcil serà aconseguir que la Generalitat desplegui la fibra òptica a través de la C-15 entre Vilanova i Igualada (...) aconseguir fer arribar la fibra òptica als nostres municipis, a les zones d’activitat econòmica, als centres educatius i a les llars és una qüestió de competitivitat econòmica”.

També ha destacat el compromís nacional del Consell Comarcal amb les mocions en defensa del català i del model d’immersió lingüística i amb l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència.

 

Vilafranca del Penedès, 25 de juliol de 2012

 

Destaquem