Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“ELS DE LLETRES”, GUANYADORS DEL CONCURS DE JOVES A DEBAT

La sala de plens del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va acollir, el dissabte 29 de setembre, la final del concurs organitzat per la Jove Cambra Internacional de Vilafranca.

 

A la final es van enfrontar els dos equips finalistes dels debats disputats durant les Fires de Maig a Vilafranca: “Els de Lletres” (Jordi Rubio, Sergi Albarrán i Joan Vàzquez) i “Els tecnològics” (Oriol Soler, Pau Miralles i Arnau Cuscó).

El jurat, format per Isidre Also, secretari general de l’ADEG; Vanessa Benedicto, periodista de TVE, i Joan Marchan, president de la Jove Cambra Internacional de Vilafranca, els va proposar 3 temes a debatre successivament: “Tot s’hi val en l’èxit esportiu?”, “Referèndum, encara que sigui il•legal?” i “En temps de crisi, cal retallar l’Administració?”.

Els concursants van haver de posar en pràctica les tècniques apreses en els cursos de debat i oratòria organitzats per la Jove Cambra Internacional de Vilafranca. Van haver de defensar les posicions, “a favor” o “en contra”, assignades per sorteig abans de cadascun dels 3 debats.

Els guanyadors d’aquest concurs local van ser els membres de l’equip “Els de Lletres”, que participaran també en el concurs nacional que es farà a Reus el dia 27 d’octubre. L’equip guanyador del concurs nacional representarà Catalunya en el gran debat que es farà a la conferència internacional de la JCI.

El jurat vi distingir també el jove Sergi Albarrán, de la Múnia, com a millor orador del concurs.

El president de la Jove Cambra Internacional de Vilafranca, Joan Marchan, va explicar que el programa Joves a Debat té com a objectiu ajudar els joves a adquirir tècniques de debat i oratòria que els enriqueixin i els donin un valor afegit, tant personalment com professionalment. Marchan va dir que “tots els joves que participen en aquest concurs acaben molt contents d’haver-hi participat” i va anunciar que, de cara a l’any que ve, volen donar a conèixer més el concurs entre els alumnes dels instituts de Secundària i els joves universitaris del Penedès.

Joan Manel Montfort, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca, va felicitar la JCI de Vilafranca per la tasca que duu a terme amb els joves: “Això no ho aprendran a l’escola ni a la universitat; hauria de formar part del contingut curricular. Perdem un capital de gent amb bones idees però sense capacitat de transmetre-les”.

Al seu torn, Raimon Gusi, vicepresident del Consell Comarcal, va tancar l’acte felicitant els concursants i dient als joves del públic: “El futur és vostre, però cal que tingueu il•lusió per emprendre, que us exigiu excel•lència en els resultats i que sapigueu liderar el procés”.

Vilafranca del Penedès, 2 d’octubre de 2012
 

Destaquem