Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“OLIVES PICANTS” AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

El divendres 16 de març, es va presentar a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès el llibre guanyador del XIIIè premi de narrativa El Lector de l’Odissea: “Olives Picants”, d’Anna Monreal. En cada edició del premi, l’obra guanyadora és escollida mitjançant un procés de selecció protagonitzat pels membres del Consell de Cent Lectors de la llibreria L’Odissea i el llibre és editat després per l’Editorial Proa.

 

Josep Lluch, director d’aquesta editorial, va explicar que en el context de la crisi les editorials tenen la temptació d’apostar per “valors segurs” (autors reconeguts i novel•les que volen acontentar tothom) i que editar el llibre d’Anna Monreal era tot el contrari, perquè “aquesta obra és diferent, atrevida, fresca... reflecteix l’ànima contemporània”.
L’escriptora i crítica literària Flavia Company va ser l’encarregada de presentar l’autora i la novel•la. Flavia company va dir que el punt de vista d’Anna Monreal és “molt personal, singular, sarcàstic, irònic... sorprèn i dóna una altra visió de la realitat. Ensenya de vida d’una manera despullada i alhora amb un fantàstic sentit de l’humor. (...) Els seus personatges ens ensenyen coses de nosaltres mateixos que no sabíem.”
Anna Monreal va tenir paraules d’agraïment per a totes les persones que havien fet possible que s’animés a escriure l’obra i a presentar-la al concurs: la seva família, les seves amigues i la seva mestra Flavia Company; també va agrair als membres del Consell dels Cent Lectors el fet d’haver-la escollit guanyadora i al director de l’Editorial Proa les atencions rebudes en tot el procés d’edició.
Finalment, va cloure l’acte Raimon Gusi, vicepresident del Consell Comarcal i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca. Gusi va dir que el premi El Lector de l’Odissea és un model de normalitat de la llengua i va ratificar el compromís de les dues administracions penedesenques a seguir donant suport a aquesta iniciativa tan singular.

Tot l’acte es va desenvolupar en un ambient molt emotiu i entranyable i l’autora va haver d’atendre durant una llarga estona els nombrosos lectors que li volien manifestar la seva simpatia i admiració.

Vilafranca del Penedès, 22 de març de 2012

 

Destaquem