Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

35 EMPRESES CREADES DURANT L’ANY 2012 AMB L’AJUT DEL SERVEI D’EMPRENEDORIA DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

Una d’aquestes empreses, El teu negoci.exe, va quedar finalista del premi al millor projecte empresarial del Concurs CreaJove que organitza el Centre Àgora de l’Ajuntament de Vilafranca.
35 EMPRESES CREADES DURANT L’ANY 2012 AMB L’AJUT DEL SERVEI D’EMPRENEDORIA DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS
Xavier Esparó, membre de l’empresa de serveis El teu negoci.exe i finalista al Concurs CreaJove

 

El teu negoci.exe (www.elteunegocipuntexe.cat) és una empresa de serveis amb seu a Sant Sadurní d’Anoia que ofereix suport integral per a l’obertura de noves empreses: informes tècnics d’arquitectura i enginyeria, retolació i disseny, creació de pàgines web, comunicació a través de les xarxes socials, etc.

Amb el suport del Servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, es van crear durant l’any 2012 35 noves empreses que donen feina a 46 persones que majoritàriament estaven en situació d’atur i que han optat per l’autoocupació.

El Servei d’Emprenedoria assessora gratuïtament i de manera totalment personalitzada les persones que volen iniciar una activitat econòmica, en concret, se les ajuda a elaborar el pla d’empresa per avaluar la viabilitat del projecte, s’assessora sobre les passes a seguir per a la creació d’una empresa i se les informa sobre les línies d’ajuts públics que puguin ser adients. Durant l’any 2012 s’han atès 232 persones i s’han fet 848 accions d’emprenedoria. Des del Servei s’organitzen també sessions formatives sobre temes d’interès per a les empreses i els emprenedors i es fa un seguiment de les empreses ja creades.

Les noves empreses dedicades als productes agroalimentaris artesanals, disposen a més d’ un assessorament especialitzat pel fet que el Consell Comarcal està integrat dins la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. Un cop creades, aquestes empreses reben també suport a la promoció i a la comercialització dels seus productes a través de diverses iniciatives. Dins el sector dels productes agroalimentaris es van crear dues empreses: “Vinyet, la melmelada del Penedès” (www.vinyet.cat), de Subirats, que elabora melmelada a partir de raïm de collita pròpia, i “Suc de Vida” (www.sucdvida.cat), de la Bleda, que elabora sucs de diverses varietats de raïm.

Vilafranca del Penedès, 22 de maig de 2013

 

Destaquem