Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ALBERG PER ALS TEMPORERS DE LA VEREMA AL PAVELLÓ FIRAL DE VILAFRANCA

Amb motiu de la campanya de la verema d’enguany, l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès, Creu Roja i Caritas han organitzat un alberg humanitari provisional al pavelló firal de Vilafranca.

 

A l’igual que l’any passat, els temporers que han arribat a la comarca per treballar a la verema sense un contracte previ en origen s’han pogut hostatjar gratuïtament en aquest alberg durant un màxim de 3 dies, a l’espera d’aconseguir un contracte. Transcorregut aquest temps, l’Ajuntament de Vilafranca paga el trasllat en transport públic del temporer fins a un altre destí (preferentment una altra campanya agrícola) i li dóna menjar per al trajecte.

L’oferta de treball per als temporers sense contracte disminueix cada any perquè la majoria de contractes es fan en origen i per la progressiva mecanització de la verema. Francesc Olivella, president del Consell Comarcal, ha afirmat que “l’ideal seria que vinguessin amb contracte, però segur que ara per ara hi ha gent que arriba sense i hi hem de donar resposta”.

A l’alberg provisional, els temporers poden dormir i rentar-se. Creu Roja i Caritas els ofereixen també un espai on rentar i eixugar la seva roba, mudes de roba i una bossa diària amb aliments.

M. Josep Tuyà, regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca, ha explicat que aquest any l’Ajuntament de Vilafranca ha demanat la col•laboració econòmica de la resta d’ajuntaments de la comarca perquè Caixa Penedès no ha fet l’aportació d’anys anteriors. Tuyà ha explicat que la col•laboració es va aprovar en el marc del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès perquè “(a Vilafranca) de vinya en tenim poca, però aglutinem les necessitats de tota la comarca”.

Aureli Ruiz, regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Vilafranca, ha destacat el bon funcionament del servei a tots nivells: absència d’incidents, facilitat de comunicació, places per a tothom que ho ha necessitat (de moment s’han instal•lat 60 llits plegables) i absència de problemàtica als carrers de Vilafranca.

L’alberg provisional va entrar en funcionament el 28 d’agost i tancarà el 15 de setembre.

Vilafranca del Penedès, 12 de setembre de 2013


FOTO: d’esquerra a dreta, Aureli Ruiz, regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Vilafranca; Joan Munné, president de Creu Roja Alt Penedès; Anna Carbonell, tècnica del Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca; Mireia Sàbat, tècnica de Creu Roja; Núria Trillo, tècnica de l’Alberg Humanitari de Creu Roja; M. Josep Tuyà, regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca, i Francesc Olivella, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Destaquem