Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

APROVATS ELS PRIMERS PLANS D'AUTOPROTECCIÓ MUNICIPALS DE L'ALT PENEDÈS

La Comissió Comarcal de Protecció Civil de l’Alt Penedès, creada pel Consell Comarcal, ha avaluat i informat favorablement els primers Plans d’Autoprotecció d’interès municipal per a activitats i edificis.

 

Aquesta comissió està formada per tècnics municipals i comarcals amb experiència en Protecció Civil i pel conseller de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil del Consell Comarcal, Marc Galimany. La creació d’aquesta comissió comarcal permet mancomunar un servei de prestació obligatòria que la majoria d’ajuntaments no poden atendre per manca de recursos.

Els plans d’autoprotecció d’interès municipal permeten prevenir situacions potencialment perilloses en l’àmbit local i afrontar possibles emergències durant els actes de festa major, les curses esportives, etc., i també en edificis de titularitat pública, com poliesportius, centres cívics, llars d’infants, etc. Des de la seva constitució, la Comissió Comarcal de Protecció Civil ha aprovat 10 plans d’autoprotecció de festes majors, 13 de llars d’infants, 2 de poliesportius, 2 de locals socials, 4 procediments per fer front a emergències durant els actes de la festa major i 1 procediment d’emergència per a curs esportiva.

El Servei de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil del Consell Comarcal ha col•laborat durant els darrers quatre anys amb la totalitat dels ajuntaments de l’Alt Penedès en la redacció dels respectius plans municipals d’emergència, en la divulgació de consells de prevenció i actuació per al conjunt de la població i en la formació en de tècnics, regidors i entitats l’àmbit de la Protecció Civil.

Fruit d’aquesta col•laboració, s’han signat 133 convenis de col•laboració amb els ajuntaments: 54 per a l’elaboració, la implantació i l’execució de Plans d’Assistència i Suport en matèria de Protecció Civil; 32 convenis per a la redacció i l’homologació de Plans d’Actuació Municipals i 47 convenis per a l’assessorament, la redacció i l’homologació de Plans d’Autoprotecció d’activitats i edificis de titularitat municipal.

Per reforçar la Protecció Civil en l’àmbit de la comarca, el Consell Comarcal col•labora també molt estretament amb el Departament d’Interior de la Generalitat i amb el Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament de Vilafranca, el qual ha cedit la Sala de Crisi Municipal per coordinar futures emergències en l’àmbit comarcal.

Les persones que vulguin ampliar la informació ho poden fer a través del web del Consell Comarcal (http://www.ccapenedes.cat), dins l’apartat Serveis - Seguretat Ciutadana i Protecció Civil.

Vilafranca del Penedès, 23 d’octubre de 2012

 

Destaquem