Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Assemblea General del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès

Ahir dimecres, dia 14 de desembre, al matí, es va celebrar a la seu del Consell Comarcal la 22a Assemblea General del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès. El Consell de la Gent Gran és un òrgan de consulta i participació de la comarca format per persones nomenades per les associacions de gent gran i per persones grans representatives dels municipis.

 

A l’assemblea d’ahir hi van participar una vintena de delegats dels 27 municipis de la comarca i algunes professionals de l’equip d’Acció Social del Consell Comarcal. Va presidir l’assemblea el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, que va felicitar els membres de la Junta Permanent sortint per la bona tasca feta en l’àmbit de la dinamització cultural de la gent gran i va reconèixer el suport que moltes persones grans de la comarca estan donant als seus fills afectats per la crisi econòmica.

L’assemblea va començar amb la lectura i l’aprovació de l’acta de la sessió anterior. Després es va presentar la proposta de nou reglament per al Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, que defineix objectius, òrgans i règim de funcionament i funcions de la Presidència i la Vicepresidència. El reglament i les esmenes presentades pels delegats van ser aprovades i serà elevat al Ple del Consell Comarcal perquè el ratifiqui.

Tot seguit, es va llegir i aprovar la Memòria d’Activitats de l’any 2011: 9 reunions de la Junta Permanent, intercanvi amb consell consultiu de l’Alt Camp, participació al Consell de Vocals de la Gent Gran de Catalunya, xerrada sobre “El dret a morir dignament”, 2a caminada popular de la gent gran de l’Alt Penedès, 13a exposició MostrActiva de treballs dels casals de gent gran, 4t concurs de fotografia de la gent gran “Mirades des de l’experiència”, I jornada de treball del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, etc.

El següent punt de l’ordre del dia va ser la lectura i la discussió de les propostes d’activitats per a l’any 2012, entre les quals destaquen: mantenir la línia de reivindicació en tot allò que afecti la gent gran, continuar el projecte intergeneracional de “Tallers a les escoles”, organitzar activitats lúdico-culturals, fomentar la relació entre casals i amb altres consells consultius de gent gran, fomentar el voluntariat per evitar l’aïllament de les persones grans que viuen soles, divulgar les activitats del Consell de la Gent Gran entre els casals de la comarca, etc.

Vilafranca del Penedès, 15 de desembre de 2011

 

Destaquem