Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya informativa de l’Oficina de Consum del Consell Comarcal de l’Alt Penedès sobre el nou marc normatiu que estableix el Codi de Consum de Catalunya

El 23 de juliol van entrar en vigor per a les petites i mitjanes empreses les noves obligacions que estableix el Codi de Consum per a totes les empreses que presten serveis o comercialitzen els seus productes a Catalunya. Les grans empreses ja estaven sotmeses al Codi de Consum des del mes de gener.

 

Aquestes novetats afecten qüestions com la senyalització dels preus dels productes i serveis, les ofertes i promocions, els serveis d’atenció al client, la senyalització de l’horari comercial, les comissions aplicables pel pagament amb targeta de crèdit o dèbit, el paper en què s’han d’imprimir els tiquets de caixa i les factures, les garanties als clients quan facin un pagament per avançat o un cop hagin adquirit un producte, els pressupostos pels serveis que es vol contractar, els fulls de reclamació/denúncia, etc.

Per traslladar aquesta informació a les empreses i a la població consumidora de l’Alt Penedès, l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor està fent xerrades amb associacions empresarials, ha elaborat diversos comunicats per als mitjans de comunicació i, en la pàgina d’inici del web del Consell Comarcal (http://www.ccapenedes.cat), ha creat un apartat específic amb informació sobre el nou Codi de Consum. Aquest apartat conté un document amb la síntesi de les principals obligacions dels empresaris i comerciants i un test perquè les empreses que ho desitgin puguin autoavaluar el seu grau de compliment.

Les empreses o les persones de la comarca que vulguin ser ateses pel personal de l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor poden sol•licitar dia i hora telefonant al Consell Comarcal de l’Alt Penedès (Tel. 93 890 00 00) o enviant un correu electrònic a l’adreça consum@ccapenedes.cat.

 

Destaquem