Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CANÇONS POPULARS I TRADICIONALS A LES ESCOLES DE L’ALT PENEDÈS

El Servei de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el cantautor penedesenc Paton Soler oferiran una cantada de cançons populars, tradicionals i anònimes del Penedès i dels Països Catalans a 15 escoles de Primària de la comarca.

 

L’objectiu d’aquestes cantades es presentar les cançons recollides en 4 llibrets i 4 CD homònims editats l’any passat pel Consell Comarcal. Cada centre educatiu de l’Alt Penedès va rebre aleshores un joc de llibrets i de CD.

Amb aquestes cantades es vol posar en valor la música popular i tradicional catalana, ja que actualment no ocupa un espai important en l’oferta dels mitjans de comunicació. A més d’interpretar les cançons, Paton Soler afegirà explicacions complementàries que ajudaran els infants a comprendre-les millor: rerefons històric dels personatges, zona de procedència de la cançó, trets dialectals catalans, usos i costums desapareguts, etc.

Aquesta iniciativa ha rebut el suport de la Gerència de Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona a través del programa d’Activitats destinades a promoure la cultura popular i tradicional.

Les cantades es faran durant els mesos d’octubre, novembre i desembre. Les 15 escoles que s’han acollit a aquesta iniciativa del Consell Comarcal són: Antoni Grau Minguell (Sant Quintí de Mediona), La Cabana (les Cabanyes, El Castellot (la Múnia), El Circell (Moja), Cristòfor Mestre (Vilafranca), Doctor Samaranch (Santa Margarida i els Monjos), Estalella Graells (Vilafranca), Guerau de Peguera (Torrelles de Foix), Jaume Balmes (Sant Martí Sarroca), Llebeig (Vilobí), El Montcau (Ordal), Renaixença (Sant Pere Sacarrera), Rossend Montané (Sant Pere Molanta), Sant Jordi (Sant Pau d’Ordal) i Vinyes Verdes (la Beguda Alta).

Vilafranca del Penedès, 9 d’octubre de 2012

 

Destaquem