Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CICLE DE XERRADES PER A LA GENT GRAN DE L’ALT PENEDÈS

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i l’Ajuntament de Vilafranca han organitzat una cicle de xerrades per a la gent gran que es va presentar en roda de premsa, dilluns al matí, al Consell Comarcal.

 

A l’acte hi van participar la consellera comarcal de la Gent Gran, Carme Villanueva; el regidor d’Acció Social i Gent Gran de l’Ajuntament de Sant Sadurní, Francesc Sáez; el regidor de la Gent Gran de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, i la coordinadora adjunta de l’Àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament vilafranquí, Montserrat Arroyo. Tots ells van destacar el fet que les 3 administracions locals han unit esforços per oferir plegades una programació més interessant, que podrà arribar a més gent i que permetrà estalviar recursos.
La consellera comarcal, Carme Villanueva, va agrair el treball dels tècnics de Serveis Socials que s’han coordinat per organitzar el cicle i va explicar que s’han organitzat autocars per transportar les persones grans que vulguin assistir a les xerrades (3 € per una única xerrada o 7,5 € pels 3 dies de transport).
La primera xerrada se celebrarà el dimarts 5 de novembre, al matí, al Vinseum de Vilafranca. Començarà amb la presentació del Protocol contra els maltractaments a la gent gran. Francesc Sáez, regidor d’Acció Social de Sant Sadurní, va qualificar l’acte de “presentació en societat’ d’aquest protocol que ja s’està aplicant a les administracions que van prendre part en la seva elaboració” i va destacar la gran implicació que hi ha tant a nivell de serveis de Salut com dels cossos de seguretat.
El mateix dia, un grup de persones grans de la comarca llegiran en veu alta els relats del llibre “Tracta’m bé”, editat pel Consell Comarcal del Solsonès, acompanyades pels alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, de Vilafranca. A continuació, començarà una xerrada sobre “Les eines jurídiques, institucionals i socials que existeixen en relació amb els maltractaments a la gent gran”, a càrrec de Jordi Muñoz, l’advocat i membre de l’Associació per a la Investigació dels Maltractaments cap a la Gent Gran (EIMA).
El divendres 15 de novembre, a partir de les 11 del matí, Sant Sadurní acollira la segona de les xerrades al Casal d’Entitats. Es projectarà la pel•lícula “L’exòtic Hotel Marigold”, que el regidor vilafranquí Raimon Gusi va qualificar de “genial, una pel•lícula que fa pensar molt però de forma divertida, lluny del to seriós a què estem acostumats quan es tracta de pel•lícules sobre gent gran”. I a continuació tindrà lloc una sessió de cinefòrum dirigida pel psicòleg Dani Borrell per parlar de l’”Alegria de Viure”.
El cicle comarcal finalitzarà el dimecres 27 de novembre, amb la xerrada “Cuidem-nos bé” a càrrec de la Dra. Montserrat Folch, metgessa i nutricionista de l’Institut Vila-Rovira de la Clínica Teknon i col•laborada del programa Els Divendres de TV3, que es farà a les Bodegues Torres, al municipi de Pacs del Penedès, a les 6 de la tarda.
Montserrat Arroyo, coordinadora adjunta de l’Àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Vilafranca, va comentar que les dues darreres xerrades estan dedicades a “aprendre a gaudir del descans que [les persones grans] s’han ben guanyat i aprendre a cuidar-se bé per viure millor”.
Des del Consell Comarcal s’ha convidat tots els casals i les associacions de Gent Gran de l’Alt Penedès a participar en aquest cicle. El termini per inscriure’s a les xerrades es tancarà quan s’esgotin totes les places. Més informació al Servei Comarcal de Benestar Social (Tel. 93 890 00 00) o a les regidories de Benestar Social de l’Ajuntament de Vilafranca i de l’Ajuntament de Sant Sadurní.
Vilafranca del Penedès, 22 d’octubre de 2013

Programa del cicle de xerrades per a la gent gran (pdf)


 

Destaquem