Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

COMENCEN AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS 2 CURSOS DE FORMACIÓ PER A JOVES EN SITUACIÓ D’ATUR

Aquesta setmana han començat dos cursos de formació adreçats a joves d’entre 16 i 25 anys en situació d’atur i amb dèficits formatius. Els joves es formaran com a monitors esportius o com a operadors auxiliars de comerç i després tindran un contracte de treball de 6 mesos.

 

Aquests cursos estan organitzats per l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i s’emmarquen dins el programa “Joves per l’Ocupació”, que combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzats i accions de formació i adquisició d’experiència professional en empreses. El programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya a càrrec de fons provinents de Pressupostos Generals de l’Estat i cofinançat pel Fons Social Europeu

Els 20 joves que participen en aquest projecte han estat escollits després d’haver passat un procés de selecció. La derivació dels candidats s’ha fet de manera coordinada entre l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, el Servei d’Ocupació de Vilafranca del Penedès i altres agents del territori que treballen amb aquest col•lectiu.

10 joves rebran formació professionalitzadora del mòdul “Monitor esportiu” (335 hores) i 10 joves més rebran formació professionalizadora del mòdul “Operacions auxiliars de comerç” (280 hores). Posteriorment, tots els participants podran adquirir experiència professional en empreses, mitjançant un contracte de treball d’una durada mínima de 6 mesos.

El programa “Joves per l’Ocupació” té una durada total de 15 mesos i té com a objectius millorar l’ocupabilitat de les persones joves proporcionant-los una qualificació i unes competències professionals suficients per inserir-se al mercat laboral, i fomentar el seu retorn al sistema educatiu per a l’obtenció del graduat en ESO.

Vilafranca del Penedès, 11 d’abril de 2013

  

 

Destaquem