Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

COMENCEN AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS 2 CURSOS DE FORMACIÓ PER A PERSONES EN SITUACIÓ D’ATUR

Aquesta setmana han començat 2 cursos de formació organitzats per l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès adreçats a persones en situació d’atur de llarga durada (12 mesos com a mínim) que han exhaurit la prestació i/o el subsidi per desocupació.

 

Aquests cursos s’emmarquen dintre el programa del Servei d’Ocupació de Catalunya adreçat a persones aturades de llarga durada, que combina accions d’orientació, tutorització, formació i adquisició d’experiència laboral en empreses o entitats sense afany de lucre.

En els cursos organitzats pel Consell Comarcal hi participen 25 persones de la comarca que han passat un procés de selecció previ a l’Oficina de Treball de Vilafranca i que posteriorment han mostrat el seu interès a participar en el programa.

El curs de “Monitor/a sociocultural” té una durada de 300 hores lectives. El curs titulat “Operacions de la Indústria Alimentària” té una durada de 260 hores i un període de pràctiques no laborals de 40 hores en empreses. Ambdós cursos es complementaran amb una formació extra de 44 hores per reforçar determinades competències i ajustar la formació a les necessitats de les empreses contractants. Posteriorment, els participants podran adquirir experiència professional en empreses o entitats sense afany de lucre, mitjançant un contracte laboral retribuït de 6 mesos.

La consellera comarcal d’Empresa i Ocupació, Valentina Martínez, ha donat la benvinguda als assistents al curs d’”Operacions de la Indústria Alimentària”, als quals ha dit que “la vostra il•lusió és la nostra força per seguir organitzant aquests projectes”. La consellera ha afirmat que “la formació és l’actiu més vàlid per tenir una oportunitat laboral en aquest context tan difícil”.

La finalitat d’aquest programa és facilitar el retorn al món laboral de les persones aturades de llarga durada. El programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i finançat amb fons provinents dels Pressupostos Generals de l’Estat i del Fons Social Europeu.

Vilafranca del Penedès, 5 de març de 2013

 

Destaquem