Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès

El dijous 29 de setembre, es va celebrar a la sala d’actes del Consell Comarcal la constitució i la primera sessió de treball del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès de la legislatura 2011-2015.

 

En el primer punt de l’ordre del dia, el president, Francesc Olivella, va informar que des del Departament d’Educació de la Generalitat s’ha comunicat formalment al Consell Comarcal que no destinarà recursos a finançar el transport escolar no obligatori del curs 2011-2012. Això vol dir que els més de 800 alumnes de Primària que van a l’escola dins el seu municipi de residència no tindran dret a transport escolar gratuït.

Olivella va informar que el Consell Comarcal es farà càrrec del cost del transport escolar no obligatori fins a les vacances de Nadal (el màxim que pot assumir). Mentrestant, es duran a terme converses amb els ajuntaments per analitzar fórmules alternatives per finançar i reorganitzar aquest transport, que a partir d’ara hauran d’assumir les famílies.

En el següent punt de l’ordre del dia, el president va informar sobre l’afectació del PIRMI a la comarca. A l’Alt Penedès i sense incloure el municipi de Vilafranca (que té la seva pròpia Àrea Bàsica de Serveis Socials), hi ha 188 persones que perceben la Renda Mínima d’Inserció Social i 89 persones que perceben la RMI Laboral. D’aquest total de 277 persones, n’hi ha 77 que encara no han cobrat des del mes d’agost, i 21 persones que necessiten un pagament urgent a criteri del Servei d’Acció Social del Consell Comarcal. Francesc Olivella va explicar que des d’aquest mateix servei s’està insistint a la Generalitat perquè faci efectius els pagaments.

En el tercer punt, Olivella va exposar que en la propera reunió del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès proposarà un canvi d’estatuts per tal que tots els ajuntaments de la comarca que ho vulguin hi puguin estar representats (actualment només són membres del Consorci els municipis que tenen patronat de Turisme). El president va defensar que la promoció turística s’ha de liderar i s’ha de finançar entre tots els municipis i tots els sectors econòmics, perquè és font de riquesa per a tot el territori.

 

 

El plenari del Consell d’Alcaldes va aprovar la composició de la seva Permanent, que estarà formada pels alcaldes de Gelida, Pontons, Santa Margarida i els Monjos, Sant Sadurní, Olesa de Bonesvalls, Vilafranca, Puigdàlber i les Cabanyes. Aquesta proposta s’elevarà al Ple del Consell Comarcal per a la seva aprovació, donat que el Consell d’Alcaldes és un òrgan consultiu del Consell Comarcal.

En el torn d’informacions de la Presidència, Francesc Olivella va explicar que s’havia reunit amb el delegat del Govern de la Generalitat, Salvador Jorba, i que havien acordat que el Consell Comarcal treballaria conjuntament amb la Generalitat i la Diputació de Barcelona els eixos del Pla Únic d’Obres i Serveis que començarà el 2013.

Finalment, Olivella va fer pública la seva intenció de delegar la presidència del Consell d’Alcaldes en l’alcalde de Puigdàlber, David Masdeu. Aquest, al seu torn, va expressar la seva voluntat de continuar treballant des del consens i la complicitat amb la resta d’alcaldes i va apostar per un Consell d’Alcaldes més potent, amb més capacitat per prendre decisions i portar-les a terme.

Vilafranca del Penedès, 3 d’octubre de 2011

 

 

 

Destaquem