Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès

El cap de l’Àrea Bàsica dels Mossos d’Esquadra explica al Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès que l’índex delinqüencial disminueix per quart any consecutiu a la comarca.

 

El dijous 28 de juny, es va celebrar sessió plenària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès a la seu del Consell Comarcal.

Per començar la sessió, el cap de l’Àrea Bàsica dels Mossos d’Esquadra a l’Alt Penedès, Ramon Chacón, va fer una exposició sobre la problemàtica en matèria de seguretat als municipis de la comarca. Els Mossos es van desplegar a l’Alt Penedès fa 5 anys i, des d’aleshores, l’índex delinqüencial ha anat disminuint paulatinament, cada any hi ha hagut menys delictes que l’any anterior i la comarca es manté per sota de la mitjana de la província. Chacón va explicar que des del segon any van apostar per tenir una presència molt important a les festes majors per evitar aldarulls i delictes relacionats amb les aglomeracions: “a l’Alt Penedès hi ha molts nuclis i moltes festes majors, algunes en la mateixa data, i no sempre és possible ser a tot arreu”.

Preguntat sobre el robatoris de cablejat de coure a la comarca, l’inspector va explicar que “el problema no és detenir els lladres, sinó que aquest tipus de delicte no comporta pena de presó”. Els alcaldes li van plantejar dubtes sobre el robatori de cartró dels contenidors municipals i sobre el conreu de cànnabis.

Després d’aquesta exposició, la consellera de Consum del Consell Comarcal, M. Josep Tuyà, va explicar el funcionament de l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor i va emplaçar els alcaldes a derivar els seus convilatans i les empreses dels seus muncipis a aquest servei gratuït del Consell Comarcal on rebran assessorament per conèixer els seus drets i fer-los complir.

En la discussió del següent punt de l’ordre del dia hi van participar gairebé tots els assistents: la problemàtica sobre el finançament de les llars d’infants municipals. Partint de l’opinió unànime que les aportacions de la Generalitat per a les llars d’infants són insuficients (han passat de 1.800 € per infant durant el curs 2010-2011 a 875 € durant el curs 2012-2013), el Consell d’Alcaldes va acordar recollir informació per establir el cost mitjà de les places de les llars d’infants municipals de l’Alt Penedès per saber quin percentatge comporta l’aportació de la Generalitat respecte del cost real. Un cop disposin d’aquesta informació, una delegació del Consell Comarcal i del Consell d’Alcaldes anirà a parlar amb la consellera d’Ensenyament de la Generalitat per exposar-li els fets i demanar que es reconsideri l’aportació econòmica.

En el torn d’informacions de la Presidència, el president del Consell d’Alcaldes, David Masdeu, va explicar que les obres de senyalització del vial de servei de la C-15 sol•licitades en la visita del director general de Carreteres havien començat aquell mateix matí. El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va informar sobre un altre tema tractat en les sessions anteriors: el desplegament de la fibra òptica a través de la C-15. Olivella va explicar que la Generalitat ha aturat el tema per manca de recursos econòmics i que es tornarà a treure a concurs més endavant. Com que els alcaldes de l’Alt Penedès continuen molt interessats a fer arribar la fibra òptica als seus municipis, Olivella fa afirmar “ens mantindrem vigilants i seguirem informant”.

Vilafranca del Penedès, 2 de juliol de 2012

 

Destaquem