Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CONSELL D’ALCALDES DE L’ALT PENEDÈS

El dijous 27 de juny, es va celebrar sessió plenària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès a la seu del Consell Comarcal.

 

La sessió va començar amb la presentació, per part de la regidora de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca, M. Josep Tuyà, de les tasques que duu a terme la Comissió de la Verema i de la problemàtica actual de la campanya de la verema. Tuyà va explicar que, com a conseqüència de la mecanització de la vinya i de la crisi econòmica, es tendeix a contractar menys gent i a contractar preferentment persones de la comarca en situació d’atur. Des de l’Ajuntament de Vilafranca es va fer una proposta de col•laboració econòmica als ajuntaments per cofinançar les despeses d’estada a l’alberg municipal de les persones que arribin a Vilafranca sense contracte de treball; la finalitat d’allotjar aquestes persones a l’alberg és evitar que hagin de pernoctar a l’aire lliure en espais públics de la vila. Els alcaldes van acordar que des del Consell Comarcal es faci arribar a cada ajuntament una nova proposta de col•laboració econòmica que sigui proporcional el nombre d’habitants de cada municipi.

En el següent punt de l’ordre del dia, el gerent del Consell Comarcal, Francesc Rosell, va presentar la proposta de Reglament per a la destrucció de documents del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Rosell va explicar que els documents públics no es poden eliminar sense més ni més, sinó que han de seguir un procediment i s’han d’inscriure després en un registre de documents destruïts. Els alcaldes van donar el vistiplau a la proposta i aquesta serà elevada al plenari del Consell Comarcal per a la seva aprovació.

El Consell Comarcal, a través de la regidora i consellera comarcal M. Josep Tuyà, va presentar també una proposta de Reglament del registre comarcal d’entitats d’interès públic. Tuyà va explicar que el Reglament Orgànic del Consell Comarcal estableix que les entitats i els col•lectius que estiguin inscrits en aquest registre podran participar de diferents maneres en els òrgans de Govern del Consell Comarcal, per la qual cosa cal crear el Registre i establir uns criteris d’inscripció. La proposta també va ser aprovada pels alcaldes i serà elevada al plenari del Consell Comarcal per a la seva aprovació.

Tot seguit, el Consell d’Alcaldes va acollir una representació de l’Escola Intermunicipal de l’Alt Penedès que va presentar el nou cicle formatiu de grau superior d’Integració Social que es començarà a impartir durant el curs 2013-2014. Jordi Nin, coordinador dels cicles formatius, i Cristina de la Cruz, tresorera de l’Escola, van explicar que aquest cicle formatiu tindrà una durada de 2 anys i que durant el segon any es faran pràctiques remunerades en empreses. Per això van apel•lar a les administracions locals perquè facilitin la realització d’aquestes pràctiques mitjançant beques o contractes.

El Consell d’Alcaldes va acabar amb el torn d’informacions de la Presidència i el torn de precs i preguntes.

Vilafranca del Penedès, 2 de juliol de 2013

 

Destaquem