Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Constitució del Consell de Salut de l'Alt Penedès

El dimarts 28 de setembre es va celebrar a la seu del Consell Comarcal la sessió constitutiva del Consell de Salut del Govern Territorial de Salut de l'Alt Penedès

 

El Departament de Salut de la Generalitat i el Consell Comarcal de l'Alt Penedès van presentar el Consell de Salut davant una vintena d'associacions (de malalts, veïnals, empresarials, sindicats, etc.) representatives del territori i les van convidar a ser membres del Consell de Salut de l'Alt Penedès.

 

 

La presidenta del Consell de Salut, Dra. Mònica Albiñána, va explicar que es tracta d'un organ de participació ciutadana que té les funcions de recollir les necessitats i les inquietuds del territori, debatre-les, convertir-les en propostes, elevar aquestes propostes al Consell Rector del Govern Territorial de Salut i supervisar i avaluar les actuacions que es duguin a terme. Tot això amb un mateix objectiu: millorar la qualitat dels serveis que es presten al territori.

La directora del Consell de Salut, Dra. Núria Puig, va fer una presentació dels recursos i les problemàtiques de salut de les àrees bàsiques de Vilafranca, Sant Sadurní i Penedès Rural. Aquest territori té un índex d'envelliment superior a la mitjana de Catalunya i unes característiques específiques pel que fa a la distribució de la població i a la incidència d'algunes conductes de risc (consum de tabac i consum d'alcohol). Núria Puig també va informar sobre els bons resultats de la implantació del sistema d'emergències sanitàries del 061 a la comarca i sobre la bona acollida que ha tingut per part de la ciutadania.

Finalment, Francesc Olivella, president del Consell d'Alcaldes de l'Alt Penedès, va animar les associacions presents a acceptar de col·laborar amb l'Administració comarcal i l'Administració de la Generalitat a través del Consell de Salut per tal de treballar plegats per donar resposta a les necessitats dels ciutadans i les ciutadanes de l'Àlt Penedès.

 

 

 

 

 

Destaquem