Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Constituït el Consell d'Infants de l'Alt Penedès

El dijous 31 de març, a la tarda, es va constituir el Consell d'Infants de l'Alt Penedès, un nou òrgan consultiu del Consell Comarcal format per nens i nenes de 5è de Primària de 10 escoles de la comarca.

 

El president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Jordi Girona, va presidir l'acte i va explicar als 13 nens i nenes membres del Consell d'Infants i a les seves famílies que aquest nou òrgan de participació ciutadana serà un espai on els infants podran debatre temes i fer propostes a l'Administració -en aquest cas el Consell Comarcal i els ajuntaments- sobre temes que els puguin afectar, amb l'objectiu de contribuir a construir una societat més propera a les seves necessitats i desitjos.

Els nens i les nenes que formen el Consell d'Infants han estat escollits per votació pels seus companys de classe entre els diferents alumnes que havien presentat una candidatura. Les escoles de la comarca que han acceptat de participar al Consell d'Infants són: Montcau (Gelida), les Fonts (Gelida), el Castellot (la Múnia - Castellví de la Marca), el Circell (Moja - Olèrdola), Pontons, Jaume Balmes (Sant Martí Sarroca), Montanyans (Sant Marçal - Castellet i la Gornal), Rossend Montané (Sant Pere Molanta - Olèrdola), Sant Jeroni (Sant Pere de Riudebitlles) i Guerau de Peguera (Torrelles de Foix).

Aquesta iniciativa educativa vol contribuir a consolidar els valors i els principis de la democràcia (respecte, solidaritat, tolerància, igualtat de gènere, acceptació de la diversitat, etc.) i treballar, alhora, la importància de la participació de totes les persones, independentment de la seva edat, en l'entorn més immediat (escola, treball, municipi, etc.).

Montserrat Vallès, consellera comarcal de Participació Ciutadana, va exposar que el primer tema que es porta a consulta al Consell d'Infants és l'Agenda 21 supramunicipal, un conjunt de propostes per assolir un model de desenvolupament sostenible a la comarca que s'està elaborant des de l'Oficina Tècnica del Consell Comarcal.

Després de l'acte de constitució, va començar la primera sessió de treball del Consell d'Infants sobre l'Agenda 21, en què es va parlar sobre la mobilitat dels diferents membres de cada família i es van discutir propostes per fer la mobilitat més sostenible. En total, es faran 3 sessions de treball sobre l'Agenda 21 (la següent, sobre urbanisme) i les conclusions s'elevaran, en primera instància, al grup classe de cada infant, que podrà fer noves aportacions i votar les propostes per ordre de prioritat; posteriorment, les conclusions s'exposaran a l'equip redactor i al Consell d'Alcaldes de l'Alt Penedès.

Vilafranca del Penedès, 11 d'abril de 2011

 

 

Més informació:

Servei de Comunicació - Tel. 93 890 00 00 ext. 331

Servei d'Igualtat i Ciutadania - Tel. 93 890 00 00 ext. 310

 

Destaquem