Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès vol potenciar l’oferta formativa en el sector vitivinícola

El Consell Comarcal cerca vies de col·laboració amb l'Incavi, l'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech i empreses vitivinícoles per ampliar i adaptar l'oferta formativa adreçada a aquest sector en funció de les seves necessitats.

 

El projecte "Hub", impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, té com a objectius millorar la qualitat de l'ocupació i la cohesió social en cinc sectors econòmics de futur: les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, l'Automoció-Aeronàutica, el Turisme, les Energies Renovables i l'Agroalimentació. Els tècnics del projecte Hub detecten les necessitats de les empreses d'aquest sectors i planifiquen l'oferta formativa per mantenir i crear nous llocs de treball, i han dut a terme un treball de prospecció amb diverses empreses del sector vitivinícola de l'Alt Penedès per analitzar les seves necessitats.

Paral·lelament, el projecte "Productes de la terra", impusat per l'Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona, dóna suport des de fa anys al sector vitivinícola de l'Alt Penedès. En el seu pla de treball d'enguany es contempla l'establiment de línies de col·laboració amb altres institucions de la comarca per potenciar l’oferta formativa per a tot el sector vitivinícola.

El Consell Comarcal participa en ambdós projectes, que comparteixen l'objectiu de potenciar el sector agroalimentari (que inclou el sector vitivinícola). Per aquest motiu, va organitzar el dijous 16 de juny una taula de treball presidida pel conseller comarcal de Desenvolupament i Ocupació en funcions, Lluís Ràfols, a la qual van assistir els tècnics dels projectes, representants de les empreses del sector vitivinícola (Parés Baltà, Caves Hill i Covides), un membre de l'INCAVI i el director de l'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech.

Aquesta taula va acordar fórmules concretes de col·laboració relatives a la formació: cedir les sales del Consell Comarcal per als cursos de formació de l'INCAVI, difondre l'oferta formativa de cadascuna de les parts entre tots els associats i treballar plegats per ajustar progressivament en el futur l'oferta formativa a les necessitats de les empreses del sector.

 

Destaquem