Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Declaració institucional de suport a Caixa Penedès per una millora en la seva vinculació social i territorial

Avui dimarts, dia 27 de desembre, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, ha fet públic en roda de premsa el suport de la institució comarcal a Caixa Penedès per una millora en la seva vinculació social i territorial. Olivella ha estat acompanyat pel president de Caixa Penedès, Albert Vancells, i pel director general de Caixa Penedès, Ricard Banquells.

 

Francesc Olivella ha afirmat que, com a Govern, calia fer un posicionament del Consell Comarcal, “perquè els fets de Caixa Penedès afecten les persones del territori que tenen dipòsits a l’entitat i a les empreses que hi treballen”, i perquè, entre tots, cal establir què cal fer d’ara endavant.

Durant el mes de novembre, el plenari del Consell Comarcal va aprovar una moció en què es demanava a Caixa Penedès que mantingués l’arrelament al territori i una major transparència en el seu funcionament. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal ha desglossat els punts que des de la institució comarcal es demanen a Caixa Penedès:

- Que es renovin els seus òrgans de Govern i que els canvis que es duguin a terme es facin amb estricte compliment de la normativa i la legalitat vigents.
- Que la tasca de l’Obra Social reverteixi directament i majoritàriament al territori del Penedès.
- Que el territori tingui una major representació als òrgans de govern de Caixa Penedès a través de les institucions locals.
- Que la gestió i la comunicació siguin transparents a tots nivells.

Olivella ha dit que, donat que Caixa Penedès té el seu origen al Penedès i porta el nom del territori, quan passa alguna cosa a Caixa Penedès, repercuteix en la marca Penedès, que des de les institucions, les empreses i els agents del territori es vol reforçar per convertir-la en pol d’atracció i en distintiu de qualitat.

El president de Caixa Penedès, Albert Vancells, ha explicat que la renovació dels òrgans de govern (Assemblea i Consell d’Administració) es farà amb la màxima prestesa però amb un estricte compliment de la normativa, per la qual cosa la sessió extraordinària de l’Assemblea es farà el dijous 29 de desembre. En aquesta assemblea s’iniciarà la reducció i la renovació dels seus membres. Tot el procés està tutelat en tot moment per la Generalitat de Catalunya i pel Banc d’Espanya.

Parlant en nom dels membres del Consell d’Administració, Albert Vancells ha demanat “disculpes a la societat catalana en general i a la penedesenca en especial per uns fets que embruten el prestigi forjat per 100 anys d’Història de Caixa Penedès”. També ha afirmat que faran tots els possibles perquè Caixa Penedès recuperi el seu bon nom, malmès per uns fets que només són atribuïbles a les persones que els han protagonitzat i no a la institució en general. Vancells ha tingut paraules de suport per als empleats de Caixa Penedès i per als actuals membres dels òrgans de Govern de la Caixa. De tots ells, ha dit que “se senten traïts en la seva confiança i amb ganes de rescabalament moral”. Ha fet èmfasi en el fet que els membres del Consell d’Administració no gaudeixen de privilegis especials i que ocupen el càrrec de manera gratuïta i honorífica (tal com estableix la llei).

Pel que fa a la renovació del càrrec de president, ha demanat al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i a l’Ajuntament de Vilafranca que facin arribar els noms dels candidats que considerin més oportuns per formar part del nou Consell d’Administració i, si escau, per optar a la Presidència de l’entitat. També ha reiterat que ell no presentarà candidatura com a president i que, de moment, no hi ha cap candidat.

En resposta a la petició del Consell Comarcal de manteniment del vincle territorial de l’Obra Social, ha afirmat que Caixa Penedès és plenament autònoma en la gestió de l’Obra Social i que “tot i que Caixa Penedès és una caixa catalana i no pot destinar tota la gestió de l’Obra Social al Penedès, la major part continuarà vinculada al territori que l’ha vist néixer i créixer”. També ha afirmat que l’Obra Social prioritzarà la tasca assistencial i les iniciatives de promoció econòmica que facilitin la creació de nous llocs de treball.

Vilafranca del Penedès, 27 de desembre de 2011

 

Destaquem