Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS APOSTA PER UNA PRODUCCIÓ SOSTENIBLE EN EL SECTOR VITIVINÍCOLA

Avui dijous, dia 19 de gener, ha tingut lloc al Vinseum una sessió de formació organitzada pel Servei Comarcal de Medi Ambient titulada “Desenvolupament sostenible en el sector vitivinícola. Petjada de CO2 i estratègies d’estalvi energètic”.

 

Hi han participat més de 80 representants d’empreses vitivinícoles del Penedès interessades a conèixer les últimes novetats en aquest tema que, tal com ha explicat Jordi Bort, director general de l’INCAVI, és de màxima actualitat. De fet, les certificacions mediambientals aviat seran un requisit dels mercats que augmentaran la competitivitat de les marques que puguin oferir-les. Jordi Bort també ha explicat que cada cop augmenten més les empreses interessades a fer una producció mediambientalment sostenible, que no acceleri el canvi climàtic i que contribueixi a la preservació del medi ambient. Paral•lelament, augmenta la sensibilitat dels consumidors, per la qual cosa no fora bo que les empreses catalanes quedessin al marge d’aquests temes.

Jesús Salius, vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, ha afirmat que “tenim un compromís amb les empreses que produeixen productes de qualitat i que, a més, han instaurat ja o volen començar a implementar processos productius que no accelerin el canvi climàtic. (...) Aquestes empreses han entès que això comportarà un valor afegit als seus vins i caves”. Jesús Salius i Jordi Bort han reconegut que a les empreses els falta formació sobre aquests temes i el vicepresident del Consell Comarcal ha anunciat una propera sessió formativa sobre producció ecològica de vins i caves.

La jornada ha comptat amb la participació d’experts de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat, d’empreses auditores i consultores en matèria d’enginyeria mediambiental (Hidronit Mediambiente, QNORM i AENOR), del responsable de QSE del grup Codorniu i de dos membres de les Wineries for Climate Protection.

Ha clausurat l'acte el president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Francesc Olivella, que ha valorat com a molt positiva aquesta jornada i ha anunciat que es preparen noves jornades sobre producció ecologica i integrada, sobre enoturisme, paisatge, etc. Tambe ha demanat unitat per a la defensa de l'Enoturisme Penedès.

Les ponències d’aquesta jornada es podran consultar al web del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (www.ccapenedes.cat).

Vilafranca del Penedès, 19 de gener de 2012

 

Destaquem