Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès aprovarà un pressupost auster i realista que potencia l’atenció a les persones i la promoció econòmica

La Generalitat manté un deute amb el Consell Comarcal de 4’5 ME, i la Diputació, de 280.000 euros. Tot i les dificultats de Tresoreria que això li comporta, el Consell Comarcal no està endeutat i paga puntualment.

 

El President del Consell Comarcal, Francesc Olivella, i el vicepresident primer, Jesús Salius, han explicat en roda de premsa les línies bàsiques del pressupost de l’entitat per al proper any. El pressupost està elaborat a partir de les previsions dels convenis a signar amb la Generalitat durant l’any 2012 mitjançant els contractes programa amb els diferents departaments. Malgrat això, caldrà esperar que el Govern de la Generalitat presenti els seus propis pressupostos per acabar d’adaptar el pressupost comarcal.

Olivella ha destacat que, tot i la difícil situació econòmica general, i de la Generalitat en particular, gràcies a la bona gestió duta a terme, ara i en el passat, al Consell Comarcal, en el pressupost de 2012 es poden mantenir totes les partides corresponents a la prestació de serveis bàsics, com Serveis Socials, Educació, Habitatge o Promoció Econòmica.

Jesús Salius ha recalcat que en l’àmbit de Serveis Socials s’han augmentat diverses partides per oferir ajudes a famílies que passin una situació econòmica difícil.

Un dels grans temes que han marcat l’agenda dels últims mesos ha estat el transport escolar no obligatori. Amb relació a aquest tema, Francesc Olivella ha recordat que el cost total d’aquest servei, durant el període de setembre a desembre de 2011, ha tingut un cost de 240.000 euros, que han estat assumits íntegrament pel Consell Comarcal a partir dels 60.000 euros de subvenció de la Generalitat i afegint 140.000 euros de recursos propis.

Per a la resta del curs escolar 2011-2012, es cobrirà la despesa del transport escolar no obligatori (400.000 euros) amb el sistema de cofinançament entre la subvenció de la Diputació de Barcelona i l’aportació de les famílies. Jesús Salius no ha estalviat les crítiques a la manera com la Generalitat va anunciar la reducció de la partida corresponent a aquest servei (un cop el curs ja havia començat). Salius també ha destacat el treball que, des del Govern i des de la Presidència del Consell Comarcal, s’ha fet per aconseguir la implicació de la Diputació. Olivella ha apuntat que, fins aquest curs, l’Alt Penedès era una de les úniques dues comarques de la demarcació de Barcelona que no aplicava el cofinançament en el transport escolar no obligatori.

Dos dels aspectes que també es potencien en el pressupost de 2012 són la Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació. Es continuaran fent plans d’ocupació i programes de suport a les empreses i els emprenedors. Salius ha recordat que des del Consell Comarcal s’està treballant molt seriosament per tal d’aconseguir la Identificació Geogràfica Protegida (IGP) per al Gall del Penedès (un tema que ha tornat a ser d’actualitat amb motiu de la Fira del Gall de Vilafranca).

Olivella ha explicat que un dels altres projectes de dinamització del territori que es recull dins aquest pressupost és la primera fase del projecte “Via Augusta”, que recuperarà per al lleure la més famosa via romana al seu pas per l’Alt Penedès, amb un seguit d’actuacions relacionades amb el turisme i l’enoturisme.

Tant el president Olivella com el vicepresident Salius han volgut fer un reconeixement i un agraïment públic als treballadors del Consell Comarcal per la seva feina, per l’esforç que estan realitzant i pels bons resultats que s’estan aconseguint.

 

Vilafranca del Penedès, 21 de desembre de 2011

 

Destaquem