Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS BUSCA INFORMACIÓ HISTÒRICA SOBRE EL GALL DEL PENEDÈS

Donada la dificultat per trobar documentació històrica sobre aquest tema, el Consell Comarcal fa una crida a la col•laboració ciutadana.

 

L’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès està tramitant el distintiu d’origen i qualitat agroalimentària “Indicació Geogràfica Protegida Gall del Penedès” per a la varietat negra de la gallina i del gall de raça penedesenca.

Per al procés de tramitació cal recollir més informació històrica i fer una recerca bibliogràfica sobre aquesta varietat de gall i gallina. Per això, el Consell Comarcal ha encarregat a l’historiador vilafranquí Joan Solé Bordes una síntesi històrica sobre aquest tema.

Donada l’escassesa de documentació històrica específica, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès fa una crida a la ciutadania de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia perquè col•laborin aportant qualsevol informació que pugui ser útil: fotografies antigues on es vegin galls o gallines negres, receptaris de cuina antics o llibretes de cuina amb receptes basades en el gall o la gallina, i qualsevol altre document o referència bibliogràfica sobre el tema.

Les persones que disposin d’alguna informació que creguin que pot ser d’utilitat per a aquest treball de recerca es poden posar en contacte amb l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament del Consell Comarcal (Tel. 93 890 00 00).

Vilafranca del Penedès, 30 de juliol de 2013
 

Destaquem