Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS CELEBRA LA SEVA TROBADA ANUAL AMB LA GENT GRAN

El dimecres 12 de juny es va celebrar a Moja la XV MostrActiva de la Gent Gran de l’Alt Penedès, que organitza anualment el Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, amb el suport del Servei de Benestar Social del Consell Comarcal i de l’ajuntament i el casal de gent gran amfitrions.

 

La celebració va començar amb una visita a la Mostra d’Activitats Lliures dels Casals de Gent Gran de l’Alt Penedès (MostrActiva) i l’exposició del VI concurs de fotografia “Mirades des de l’Experiència”, instal•lades al Casal d’Avis de Moja. En aquesta edició de la MostrActiva, hi van participar 30 casals i associacions de gent gran de l’Alt Penedès i s’hi van exposar més de 100 peces realitzades pels assistents als tallers de manualitats d’aquests casals i associacions.

Després de visitar les exposicions, els més de 400 assistents es van traslladar al Local Sant Jaume de Moja, on es van fer públics els noms dels guanyadors del concurs de fotografia “Mirades des de l’Experiència”, que enguany estava dedicat a les festes majors de l’Alt Penedès. Els premis van ser lliurats pel president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella; per l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, i per la regidora de Gent Gran d’Olèrdola, Arantxa Torres, i van recaure en M. Rosa Ferré, de Vilafranca (1r premi), Maria Roig, de Pontons (2n premi), i Pere Pauné, de Sant Quintí de Mediona (3r premi).

La trobada va continuar amb el lliurament de recordatoris als representants dels casals i les associacions de gent gran participants a la MostrActiva 2013. El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella; la consellera comarcal de la Gent Gran, Carme Villanueva; l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, la regidora de Gent Gran d’Olèrdola, Arantxa Torres; la regidora de Serveis Socials d’Olèrdola, Eva Ruiz, i dos membres de la Junta Permanent del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, Pilar Bayó i Ramon Caba, els van lliurar els recordatoris i van felicitar els alumnes dels tallers de manualitats per la qualitat dels treballs exposats.

Després del lliurament de premis i recordatoris, es van homenatjar les “Persones Grans amb Mèrit 2013”, un reconeixement creat pel Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès per distingir les persones grans de la comarca que tenen una especial trajectòria vital i una major participació en tasques de voluntariat social o cultural. Enguany, els casals i les associacions van fer arribar les seves propostes al Consell Comarcal, i la Junta Permanent del Consell de la Gent Gran va escollir 3 persones entre tots els candidats proposats: M. Montserrat Centellas, de l’Esplai de la Gent Gran de Santa Fe del Penedès; Josep Faura, de l’Associació de Gent Gran de Font-rubí, i Andreu Casañas, del Casal de la Gent Gran de la Ràpita.

 

(M. Montserrat Centelles i Andreu Casañas, al centre)

 

El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va recordar que durant l’any 2013 el Consell Comarcal va defensar el manteniment de les places publiques en residències per a gent gran a l’Alt Penedès després del tancament de la residència de Pacs. També va demanar el suport de la gent gran per treballar pel manteniment de les pensions i va anunciar que la propera trobada de la gent gran de l’Alt Penedès es farà al municipi de Torrelavit. L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va explicar als presents que l’espai on s’estava celebrant la trobada, el Local Sant Jaume, havia estat construït pels veïns de Moja abans de la Guerra Civil però que ben aviat va ser destruït com a conseqüència de la guerra. Fruit de la cooperació de tots els veïns, el local ha estat reconstruït per poder acollir esdeveniments socials i culturals.

Tot seguit, el grup de country de Sant Pere Molanta va fer una exhibició de ball que va ser molt aplaudida i la trobada va acabar amb un refrigeri ofert per l’Ajuntament d’Olèrdola i el Casal d’Avis de Moja.

Vilafranca del Penedès, 13 de juny de 2013

 

Destaquem