Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS, EL CENTRE ÀGORA I LA MANCOMUNITAT PENEDÈS-GARRAF COORDINEN ESFORÇOS PER MILLORAR EL SUPORT ALS EMPRENEDORS

Mitjançant una subvenció del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, les 3 institucions han elaborat un projecte per coordinar i optimitzar els seus serveis de suport a l’emprenedoria.

 

El Servei de Creació d’Empreses del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Centre Àgora de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf, treballen des de fa més de 10 anys assessorant les empreses i les persones emprenedores de les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.

Amb el suport d’aquests centres, durant el període 2010-2011 es van crear 895 empreses. L’any passat, les 3 institucions van presentar conjuntament una sol•licitud de subvenció al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, dins la convocatòria de “Promoció als centres de suport als emprenedors”, per tal de coordinar i unificar la seva manera de treballar, amb l’objectiu de millorar la qualitat dels serveis que presten.

Durant l’any 2012, les 3 institucions han mantingut diverses reunions de coordinació i han elaborat una eina per avaluar periòdicament, de forma rigorosa i sistemàtica, les seves actuacions i les necessitats dels nous empresaris, des del moment en què es planteja la creació d’una nova empresa, fins a transcorreguts els dos primers anys de vida d’aquesta.

L’objectiu és minimitzar la mortalitat de les noves empreses i assegurar la seva supervivència, per tal que es mantinguin els llocs de treball i s’incentivi el desenvolupament econòmic dels municipis i les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.

El gener de 2013, un cop confirmada la subvenció, les 3 institucions van començar una anàlisi a partir d’una mostra formada per 286 empreses escollides a l’atzar entre la totalitat de les empreses creades durant el període 2010-2011 (895). Els resultats de l’anàlisi d’aquesta mostra tindran una fiabilitat del 95,5% i permetran saber l’índex de supervivència, els motius pels quals han desaparegut algunes empreses, les problemàtiques amb què es troben les empreses que continuen, les seves necessitats formatives i els suggeriments per a la millora dels serveis prestats pels 3 centres de suport.

Amb els resultats d’aquesta anàlisi i a partir de les conclusions, les 3 institucions podran realitzar un bon treball de cara al futur de l’emprenedoria.

Vilafranca del Penedès, 8 de març de 2013

 

Destaquem