Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès i l'associació Entrem-hi signen un conveni de col·laboració

El dimecres 3 de novembre, Pere Bartolí, president de l’Associació Entrem-hi, i Jordi Girona, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, van signar un conveni de col·laboració per treballar coordinadament en la inserció sociolaboral de les persones amb trastorns de salut mental.

 

 

Entrem-hi és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat la inserció social, personal i laboral de persones amb risc d’exclusió social. Un dels serveis que gestiona és el Servei Prelaboral, d’abast supracomarcal i impulsat pel Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. El Servei Prelaboral ajuda les persones amb trastorns mentals severs a recuperar els hàbits sociolaborals per facilitar la seva incorporació al mercat de treball.

L’Oficina Tècnica Laboral de l’Alt Penedès és un recurs integrat dins el Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l'Alt Peneldès. Compta amb el suport tècnic i econòmic del Servei de Mercat de Treball de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona i forma part de la Xarxa d’Oficines Tècniques Laborals de la Diputació.

L’Oficina Tècnica Laboral de l’Alt Penedès atén les persones amb un diagnòstic acreditat de trastorn mental i, mitjançant un itinerari personal d’inserció adaptat a les seves necessitats, els facilita la inserció laboral o la millora de la seva ocupació. Paral·lelament, fa una tasca de sensibilització i de suport a les empreses per facilitar l’accés i el manteniment del lloc de treball de les persones usuàries del servei. També assessora i recolza els tècnics i les tècniques dels serveis locals d’Ocupació.

 


 

L’objectiu del conveni signat ahir és establir les condicions de col·laboració entre el Servei Prelaboral de l'associació Entrem-hi i l’Oficina Tècnica Laboral del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. El conveni servirà també per coordinar i impulsar iniciatives conjuntes amb un doble objectiu: optimitzar els recursos i fer més àgil el procés de rehabilitació i d'inserció laboral de les persones beneficiàries d’ambdós serveis.

 

Destaquem