Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès inicia el projecte “Fórmula Jove” per a la formació i la inserció laboral de joves en situació d’atur

16 joves de l’Alt Penedès, de 18 a 23 anys i en situació d’atur, participen en aquest projecte i reben formació relacionada amb el món vitivinícola.
El Consell Comarcal de l’Alt Penedès inicia el projecte “Fórmula Jove” per a la formació i la inserció laboral de joves en situació d’atur
31/10/2012 Visita guiada a les instal•lacions del Vinseum

 

Els mòduls formatius tenen una durada total de 200 hores i els joves que acabin la formació tindran 3 acreditacions de formació: en prevenció de riscos laborals, com a peons auxiliars vitivinícoles i com a carretoners, i el certificat d’alfabetització digital per a la recerca de feina.
L’aprenentatge és fonamentalment pràctic i inclou el coneixement de l'entorn i la inserció laboral, la formació en un ofici com a auxiliar vitivinícola i les pràctiques en cellers. A més, es faran tutories grupals i individualitzades.
La formació teòrica especialitzada s’impartirà a l’Escola Mercè Rossell i Domènech, de Sant Sadurní, i es fonamentarà en la prevenció dels riscos laborals, la higiene i les bones pràctiques en cellers i caves, les operacions a l’entorn del procés fermentatiu de vins i caves, l’envasament i l’embalatge i la conducció de carretons elevadors. La formació pràctica es farà en cellers d’empreses de l’Alt Penedès que col•laboren desinteressadament en aquest projecte.
El Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès duu a terme aquest projecte conjuntament amb la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i amb la col•laboració d’organismes i empreses del territori com l’INCAVI, el Vinseum, els cellers i les caves.
Vilafranca del Penedès, 6 de novembre de 2012
 

Destaquem