Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS JA ÉS OFICIALMENT “SERVEI OFIDEUTE”

El dimecres 14 de novembre, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, i el director de l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat, Jaume Fornt, van signar un conveni de col•laboració que amplia les atribucions del Servei Comarcal d’Habitatge en matèria d’assessorament sobre el deure hipotecari.

 

Des de fa uns anys, el personal del Servei d’Habitatge assessora les persones que volen comprar un habitatge sol•licitant un préstec hipotecari, que volen renegociar el préstec amb la seva entitat bancària o que volen traslladar-lo a una altra entitat. Però, des de l’any 2011, el Consell Comarcal ofereix a més l’anàlisi d’hipoteques ja contractades quan els titulars creuen que poden arribar a una situació d’impagament per pèrdua del lloc de treball o per una caiguda d’ingressos, o bé quan han deixat de pagar algun rebut, han rebut una comunicació d’impagament del banc o tenen ja data de subhasta. Es tracta d’adoptar mesures encaminades a reduir els procediments d’execució hipotecària que finalitzarien amb la pèrdua de l’habitatge.
El Servei Ofideute del Servei d’Habitatge del Consell Comarcal, amb la col•laboració del Servei Ofideute de la Generalitat que mediarà amb els entitats bancàries, ofereix a aquests propietaris alternatives com la negociació d’un període de carència o la renegociació dels termes de la hipoteca (fins i tot quan els propietaris ja ho hagin intentat sense haver arribat a cap acord amb l’entitat bancària). Totes aquestes gestions es faran sense que els titulars de la hipoteca s’hagin de traslladar a Barcelona.
Des del Consell Comarcal s’aconsella fer la consulta com més aviat millor per augmentar les possibilitats d’arribar a una solució. Totes les consultes que es fan al Servei Comarcal d’Habitatge són gratuïtes i s’han de concertar prèviament per telèfon trucant al 93 890 00 00.
L’any 2011, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va editar també el “Manual de la Hipoteca”, on s’expliquen, amb un llenguatge planer, conceptes com: el càlcul de la quota a pagar, les comissions i les compensacions pot cobrar el banc, l’obligatorietat de contractar assegurances i altres productes bancaris, les despeses que es deriven de l’obertura del préstec hipotecari, com es formalitza el préstec, quines variacions posteriors pot patir el préstec i què passarà si es deixa de pagar la hipoteca. Aquest manual es pot descarregar des del web del Consell Comarcal (www.ccapenedes.cat).
Vilafranca del Penedès, 19 de novembre de 2012
 

Destaquem