Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès presenta les noves propostes de col·laboració amb els ajuntaments en matèria de Joventut i Habitatge

Enguany finalitzen els convenis de col•laboració en matèria de polítiques de Joventut que més d’una vintena d’ajuntament de l’Alt Penedès tenen signats amb el Consell Comarcal. Per aquest motiu, el dijous 15 de desembre es va fer una reunió a la seu del Consell Comarcal per presentar als regidors de Joventut la proposta de col•laboració per als propers anys.

 

El Servei Comarcal de Joventut funciona des de l'any 1994; l'any 2000, coincidint amb el primer Pla Nacional de Joventut, va iniciar una línia de suport i col•laboració amb els ajuntament de la comarca que ha possibilitat que actualment molts municipis tinguin la seva pròpia Regidoria de Joventut, amb línies d'actuació específiques adreçades al joves.

El conseller comarcal de Joventut i Habitatge, Sergi Vallès, va exposar les línies que marcaran els nous convenis de col·laboració amb els ajuntaments. Aquestes línies recullen les demandes i les inquietuds manifestades pels ajuntaments, parteixen de la descentralització dels serveis i les actuacions i amplien els serveis que tenen com a objectius la promoció i l’emancipació dels joves (amb un seguit de propostes sobre salut, habitatge, ocupació i informació).

Des del Servei Comarcal de Joventut i Habitatge es vol potenciar també el Servei d’Informació i Orientació per a Joves, al voltant del qual s’organitzaran totes els serveis descentralitzats que es prestaran als municipis que signin convenis de col•laboració amb el Consell Comarcal. Aquests serveis funcionaran sota demanda, per fer-los més eficaços i viables econòmicament.

El Servei de Joventut i Habitatge del Consell Comarcal ofereix també mecanismes de suport per als municipis que no tenen estructura ni recursos tècnics per poder desenvolupar polítiques pròpies de Joventut.

Tot aquest suport es desenvolupa en el marc del Pla Comarcal de Joventut i del Pla Nacional de Joventut i compta amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

 

Vilafranca del Penedès, 22 de desembre de 2011

 

Destaquem