Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS, PUNT DE RECOLLIDA DE SIGNATURES A FAVOR DE LA DACIÓ EN PAGAMENT

Donant compliment a un acord del Ple del Consell Comarcal, el personal del Servei Comarcal d’Habitatge actua com a fedatari públic per a la recollida de signatures en favor de la Iniciativa Legislativa Popular que defensa la dació en pagament. També es pot signar a favor de la ILP via Internet, a través d’un enllaç destacat a la pàgina d’inici del web del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (www.ccapenedes.cat).

 

La dació en pagament vol dir que davant una execució hipotecària les persones puguin liquidar totalment el deute (amb costes, interessos, fiances i avals) lliurant a l’entitat financera creditora el seu habitatge.

La ILP proposa que la dació en pagament sigui la fórmula preferent per resoldre els conflictes hipotecaris quan l’habitatge hipotecat sigui el domicili habitual i no sigui possible retornar el préstec per motius aliens a la pròpia voluntat. També proposa que la persona a qui s’ha executat la hipoteca pugui seguir residint al mateix domicili durant un període de 5 anys pagant un lloguer social no superior al 30% dels seus ingressos mensuals.

Si es recullen 500.000 firmes abans de l’1 de novembre de 2012, els promotors d’aquesta ILP estatal la presentaran davant el Congrés dels Diputats per demanar la modificació de la Llei Hipotecària.

El plenari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en la seva sessió ordinària de 14 de juny de 2012, va aprovar una moció de suport a aquesta iniciativa legislativa popular. La moció va rebre el suport dels grups de CiU, PSC, ERC, CUP i ICV i el vot negatiu del PP.

Des de la Conselleria d’Habitatge del Consell Comarcal s’havia fet una reunió prèvia amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca del Penedès en què, entre d’altres temes, es va demanar el suport del Consell Comarcal per a la ILP de la dació en pagament; suport que es va fer realitat amb l’aprovació de la moció i amb la campanya de recollida de signatures.
El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal ofereix també un servei gratuït d’anàlisi d’hipoteques adreçat a les persones que vulguin comprar un habitatge, que vulguin renegociar la seva hipoteca o que la vulguin traslladar a una altra entitat bancària. També poden fer ús d’aquest servei les persones que creguin que poden arribar a una situació d’impagament, les que ja han deixat de pagar algun rebut, les que han rebut una comunicació d’impagament del banc i les que tenen data de subhasta. Aquestes persones seran ateses des del servei Ofideute de la Generalitat, que els oferirà alternatives com la negociació d’un període de carència o la renegociació dels termes de la hipoteca.
Vilafranca del Penedès, 19 de juliol de 2012
 

Destaquem