Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’ha adherit al projecte “Reinicia’t. Torna a emprendre”

Reinicia’t és un projecte adreçat a les persones empresàries i autònomes que han viscut una experiència empresarial fallida, amb la voluntat d’ajudar-les a acceptar la seva situació i ajudar-les a tenir la confiança, les habilitats i els recursos necessaris per tornar a emprendre.
El Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’ha adherit al projecte “Reinicia’t. Torna a emprendre”
Santi Soler, conseller comarcal d'Empresa i Ocupació

 

Les entitats promotores d’aquest projecte són la patronal Cecot (que coordina el programa), la Fundació PIMEC Acció Social, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, la Federació de Treballadors Autònoms Dependents i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat amb el suport del Fons Social Europeu.

La crisi econòmica, més enllà de les seves causes i de les politiques per fer-li front, està provocant una destrucció permanent de llocs de treball. Amb aquest projecte, les entitats promotores volen desenvolupar estratègies i metodologies innovadores per donar suport a l’emprenedoria i l’ocupació.

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès, com a entitat adherida, col•laborarà en la difusió dels objectius i els serveis que ofereix el projecte “Reinicia’t” i, a través del seu Servei d’Empresa i Ocupació, derivarà els usuaris potencials a les entitats promotores.

Al seu torn, les entitats promotores faran un treball d’acollida dels usuaris que li siguin derivats pel Consell Comarcal, valoraran la seva situació i els acompanyaran durant tot el procés. Les entitats promotores ofereixen als usuaris assessorament especialitzat destinat a reforçar les habilitats i els recursos personals necessaris per al canvi, i també ofereixen assessorament jurídic, socioeconòmic i professional per tornar a emprendre i recol•locar-se individualment al món laboral.

Amb relació a aquest projecte al qual s’ha adherit el Consell Comarcal, el conseller comarcal d’Empresa i Ocupació, Santi Soler, comenta: “una experiència empresarial fallida pot ser un estigma per a moltes persones, però des de les administracions hem d’impulsar un canvi cultural i de mentalitat, i ajudar aquestes persones a tornar a emprendre. L’emprenedoria genera riquesa i crea ocupació i hem de fer polítiques que li donin suport.”

 

Destaquem