Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès i l'Ajuntament de Vilafranca col·laboren per millorar l'ocupació dels aturats majors de 50 anys

Ambdues institucions han signat un conveni de col·laboració per posar en marxa el projecte "Reinicia't", amb el qual es vol ajudar les persones majors de 50 anys residents a qualsevol dels 27 municipis de la comarca a reincorporar-se al món laboral.

 

El president del Consell Comarcal, Jordi Girona, va explicar que "aquest projecte comporta un repte molt important perquè, per complir els objectius, cal que un 35% de les persones usuàries trobin feina". Girona va explicar que el projecte "Reinicia't" ja està en marxa i que s'està treballant amb un grup inicial de 40 persones que, a finals de 2011, seran com a mínim 120.

El projecte "Reinicia't" està finançat pel Fons Social Europeu i pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), que és qui derivarà al Consell Comarcal i a l'Ajuntament les persones susceptibles d'entrar dins aquest projecte.

El conseller comarcal de Desenvolupament i Ocupació, Lluís Ràfols, va explicar que "la metodologia de treball serà flexible: s'analitzaran cas per cas les possibilitats d'ocupabilitat, s'orientarà les persones sobre la formació complementària més adient per reorientar-se laboralment i se les acompanyarà durant el procés de reinserció".

El serveis d'Ocupació del Consell Comarcal i de l'Ajuntament posaran en pràctica accions de prospecció empresarial per detectar els perfils que requereixen els llocs de treball de les empreses del territori i, simultàniament, accions de sensibilització amb el sector privat per tal que es donin oportunitats d'ocupació a les persones majors de 50 anys.

L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va remarcar la importància de la col·laboració de les 3 administracions implicades, Consell Comarcal, Ajuntament i SOC, en el tema de l'atur que "ara és una prioritat indiscutible per a totes les administracions i no hi caben partidismes".

 

 

 

 

 

Destaquem