Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL EDITA EL CALENDARI PER LA PAU 2013 DE L’ALT PENEDÈS

El dimarts 18 de desembre es va presentar en roda de premsa al Consell Comarcal de l’Alt Penedès el projecte “Edupau: Educació i sensibilització per la pau”, un projecte del Servei comarcal de Cooperació. El Calendari per la Pau forma part del projecte i està il•lustrat amb una selecció dels dibuixos de l’alumnat de les escoles públiques que enguany han participat en el projecte.

 

L’any 2012 ha estat el 3r any consecutiu en què s’ha dut a terme el projecte “Edupau” a les escoles públiques de Primària de l’Alt Penedès. Hi han participat 10 escoles: J.J. Ràfols (Torrelavit), Montcau (Gelida), Guerau de Peguera (Torrelles de Foix), Antoni Grau Minguell (Sant Quintí de Mediona), Sant Jeroni (Sant Pere de Riudebitlles), la Renaixença (Mediona), el Drac (Pacs del Penedès), Montanyans (Castellet i la Gorna), Jacint Verdaguer (la Granada) i les Vinyes (Sant Cugat Sesgarrigues).

En una primera fase de treball, durant el mes de maig de 2012, es van fer tallers de sensibilització sobre la pau amb 214 alumnes de segon cicle de Primària. En aquests tallers es van treballar valors que contribueixen a la pau, com el respecte a la diversitat, la solució dialogada dels conflictes, etc. Els dinamitzadors dels tallers van ser els membres del Col•lectiu Irènia-Jocs de Pau, que van rebre el Premi d’Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides.

Durant el mes de juny, amb el suport del seus mestres, els alumnes van fer dibuixos sobre la pau, la convivència, etc. Durant els mesos de novembre i desembre de 2012, els dibuixos dels alumnes de cada escola s’han exposat al públic en un espai del municipi.


D’entre els més de 200 dibuixos, un jurat va seleccionar 13 il•lustracions per confeccionar el Calendari per la Pau 2013 de l’Alt Penedès. Els calendaris marquen totes les celebracions internacionals relacionades amb la pau i la tolerància, a més dels dies festius oficials. Els 1.500 calendaris es distribuiran principalment entre les 10 escoles participants i els ajuntaments de la comarca; la resta es distribuiran des del Consell Comarcal.

Raimon Gusi, conseller de Cooperació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i membre del jurat que va seleccionar els dibuixos per al calendari, va afirmar que “la majoria dels dibuixos reflecteixen molt bé els valors de la fraternitat universal” (...) “Vam triar per a la portada del calendari un colom de la pau negre fet per un alumne de l’Escola Grau Minguell, de Sant Quintí, perquè ens va semblar una forma original de simbolitzar els valors que volíem transmetre”.

Vilafranca del Penedès, 20 de desembre de 2012
 

Destaquem