Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal edita el primer Calendari per la Pau de l'Alt Penedès

El calendari està il·lustrat amb una selecció dels dibuixos dels alumnes de les escoles públiques que han participat en el projecte Edupau 2010: J.J. Ràfols (Torrelavit), Montcau (Gelida), Font-rúbia (Font-rubí), Guerau de Peguera (Torrelles de Foix), Antoni Grau Minguell (Sant Quintí de Mediona), Sant Jeroni (Sant Pere de Riudebitlles) i La Fassina (Mediona).

 

"Edupau: Educació i sensibilització per a la pau" és un projecte del Servei d'Igualtat i Ciutadania del Consell Comarcal de l'Alt Penedès. Durant l'any 2010 s'han fet diverses actuacions entrellaçades entre si a fi i efecte d'arribar al màxim de públic possible.


En una primera fase de treball, es van fer tallers de sensibilització sobre la pau a les escoles públiques de Primària de l'Alt Penedès. Després, amb el suport dels mestres, els alumnes van fer il·lustracions sobre la pau, la convivència, etc. A través d'un concurs, es van seleccionar les il·lustracions que havien d'aparèixer en el Calendari per la Pau 2011 de l'Alt Penedès.

 


 

En una segona fase de treball, el Servei d'Igualtat i Ciutadania del Consell Comarcal, en col·laboració amb l'organització internacional "Save the Children", va organitzar una exposició itinerant dirigida a joves i adults. Amb el títol "Basada en fets reals", l'exposició mostra els testimonis de nens i nenes que han viscut un conflicte armat. Aquesta exposició es complementa amb les il·lustracions  dels alumnes de l’escola del municipi on es fa l'exposició. L'Institut de Gelida, a més d'acollir l'exposició, ha  participat també en un espectacle teatral sobre la pau.
 
Tothom que vulgui un Calendari per la Pau 2011, el pot recollir gratuïtament a l'Oficina d'Atenció Ciutadana del Consell Comarcal de l'Alt Penedès o preguntar per telèfon (Tel. 93 890 00 00) el punt de recollida més proper del seu municipi.

 

Destaquem