Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal es posiciona a favor del model català d’organització territorial i rebutja els plans recentralitzadors d’Espanya

Durant el Ple del mes de juliol, el Govern del Consell Comarcal va presentar una moció en defensa d’un model propi català d’organització territorial que estigui arrelat a les necessitats de la ciutadania i que pugui oferir uns serveis des de la proximitat.

 

Aquest posicionament, que va rebre el suport de CIU, ERC i CUP i el vot contrari del Partit Popular, PSC i ICV, pren la màxima importància a partir de l’anunci per part del Govern espanyol de la retallada a l’autonomia municipal i el reforçament de les diputacions provincials, uns fets que suposen una vulneració de les competències catalanes pel que fa a l’Administració local.

Des dels grups que van donar suport a la moció, es va defensar un model català que elimini les diputacions i s’organitzi en vegueries i, mentre el Govern de la Generalitat no les implementi, que siguin els consells comarcals els que desenvolupin les seves tasques com a administració supramunicipal. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va defensar la qualitat dels serveis que es presten dels del Consell. Per la seva banda, el vicepresident Jesús Salius va criticar la voluntat d’anorrear l’autogovern català per part del Govern espanyol en base a l’ofensiva recentralitzadora que promou el PP. El conseller Ramon Carbonell va afirmar que “si cal eliminar alguna administració, aquesta ha de ser l’Estat espanyol”.

Tots els grups polítics van coincidir a demanar més racionalització en l’àmbit de les administracions i van apostar per la mancomunació -com de fet s’està fent- dels serveis.

Vilafranca del Penedès, 18 de juliol de 2012
 

Destaquem