Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal estimarà parcialment el recurs de la CUP per evitar un llarg procés judicial pagat amb diners públics

El Govern Comarcal desestimarà el recurs contra la periodicitat dels plens

 

El proper dilluns 26 de setembre el Consell Comarcal de l'Alt Penedès celebrarà un ple extraordinari que estimarà parcialment el recurs de reposició que va presentar la CUP contra dos punts del ple del juliol. El Govern presidit per Francesc Olivella, malgrat tenir informes que aconsellaven rebutjar tot el recurs, ha decidit estimar el recurs de reposició contra el nomenament del gerent, Xavier Escribà, ja que d'aquesta manera les dues parts (govern i CUP) s'estalvien un llarg procés judicial per la via del contenciós-administratiu, que podria allargar-se més de dos anys, amb uns costos econòmics importants que es pagarien amb diners de les arques públiques en un moment econòmic i social on les prioritats passen per invertir en la sortida de la crisi i l'atenció a les persones. Escribà no vol que la seva figura perjudiqui ni l'ens ni el Govern. Al mateix temps però, s’ha decidit mantenir la periodicitat dels plens i desestimar el recurs de la CUP per no paralitzar el funcionament de la institució.

Paral•lelament, el Consell Comarcal també va acordar a la junta de portaveus del 15 de setembre passat obrir una comissió per adaptar el Reglament Orgànic Comarcal (ROC) a la legislació vigent i a les necessitats de la institució comarcal. En aquesta comissió hi podran participar totes les forces polítiques amb representació al Consell Comarcal. El ROC actual data de 1989 i en molts aspectes contradiu la legislació en matèria local aprovada pel Parlament de Catalunya i el Congrés dels Diputats, com són, entre d’altres, els punts objecte del recurs. És per aquest motiu que el nomenament del nou gerent no es farà fins que finalitzi el procés de participació per redactar el nou reglament. Durant el període de redacció, i per garantir el bon funcionament del Consell, Escribà continuarà exercint les seves tasques com a personal eventual.

Amb aquesta decisió el Consell Comarcal llança un missatge clar i nítid a favor de la transparència política i també a favor de l'optimització dels recursos públics, que en cap cas passa per judicialitzar les diferències polítiques pagant-ho els ciutadans. Així, el Govern comarcal està decidit a treballar a favor de complir el seu programa, que a dia d'avui encara no ha estat objecte de cap crítica, prec o pregunta de cap dels grups de l'oposició.

 

Destaquem