Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal exigeix el pagament del deute i la implicació de la Generalitat en la promoció de l’Enoturisme

Joan Cañada, director general d’Administració Local de la Generalitat, assistirà el dijous 27 d’octubre, a les 6 de la tarda, al plenari del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès a petició de l’Equip de Govern del Consell Comarcal.

 

El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, i el vicepresident primer, Jesús Salius, es van reunir amb Joan Cañada per exigir-li que la Generalitat faci efectius els pagaments pendents d’exercicis anteriors al Consell Comarcal i als ajuntaments de l’Alt Penedès.

Els representants comarcals també li van demanar que des de la Direcció General es faciliti el mancomunament d’alguns serveis i obres, i que en qualsevol cas no siguin els petits municipis ni els consells comarcals els que hagin de pagar les dificultats financeres de la Generalitat.

Joan Cañada va exposar les dificultats financeres amb què s’ha trobat el Govern de la Generalitat com a resultat de la rebaixada d’ingressos i pels compromisos adquirits en anys anteriors. Tot i amb això, era conscient que calia prioritzar alguns pagaments als ajuntaments i als consells comarcals per evitar que aquests deixin de prestar serveis prioritaris, per tal que puguin pagar a les empreses que han acabat les obres que els han adjudicat i per no incomplir la Llei de Morositat.

En el curs de la reunió van parlar també sobre la Llei d’Hisendes Locals, que permetrà clarificar el finançament dels ajuntaments, i sobre la Llei de Governs Locals, que decidirà el futur mapa de les administracions de Catalunya. Per part del Consell Comarcal hi ha interès perquè es portin aviat al Parlament, i Cañada va confirmar que el Parlament les debatrà durant els propers mesos.

Els representants del Consell Comarcal van demanar també que les obres del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) puguin tenir d’ara endavant una nova orientació, ja que el Consell Comarcal vol destinar una part important del pressupost (que fins ara només es podia destinar a la pavimentació de camins) a adequar les rutes verdes per a la circulació de senderistes i cicloturistes i potenciar així l’Enoturisme a l’Alt Penedès.

Finalment, Joan Cañada va acceptar l’oferiment d’assistir a la propera sessió del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès per exposar els criteris i les línies de subvenció de la Generalitat als ajuntaments per al 2012-2013, especialment en tot allò que fa referència a les obres públiques.

Vilafranca del Penedès, 21 d'octubre de 2011

 

 

Destaquem