Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL FA EL SEGUIMENT I CONTROL DE LES ACTIVITATS DE LLEURE EDUCATIU I ESPORTIU AMB INFANTS I JOVES A L’ALT PENEDÈS

Els organitzadores, si ho desitgen, es poden adreçar al Servei Comarcal de Joventut per rebre assessorament gratuït sobre la normativa que han de complir aquestes activitats.

 

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès té delegades, per part de la Generalitat, les competències de seguiment i control de les activitats de lleure educatiu i esportiu per a menors de 18 anys. Durant els mesos de juliol i agost de l’any passat, es van organitzar a la comarca de l’Alt Penedès més de 60 activitats per a infants i joves menors de 18 anys.

Abans i durant la realització de les activitats (casals d’estiu, colònies, campaments, etc.), el Servei Comarcal de Joventut organitza visites de control per garantir la qualitat de les activitats i el compliment de les mesures de seguretat i la normativa (assegurances, titulació del personal, nombre de monitors, etc.). A més, al llarg de l’any realitza visites d’inspecció a les cases de colònies i els albergs de joventut per comprovar que compleixen la normativa sobre instal•lacions juvenils.

Els ajuntaments, les entitats, les empreses, les escoles i les ampa han de comunicar amb antelació a la Generalitat les activitats per a menors que organitzaran. La Direcció General de Joventut dóna publicitat a les activitats a través del seu web: www.gencat.cat/joventut (apartat “Agenda d’activitats per a joves / Llista completa d’activitats).

La majoria de les activitats que s’organitzen a la comarca de l’Alt Penedès compleixen amb la normativa de la Generalitat, però des del Servei Comarcal de Joventut es recomana a les famílies que abans d’inscriure els seus fills s’assegurin que els organitzadors compleixen amb la normativa (programa d’activitats, equip de monitors, assegurances d’accidents i de responsabilitat civil, etc.). Si l’activitat està inscrita a l’Agenda d’activitats publicada al web de la Direcció General de Joventut, el compliment de la normativa està garantit; si la activitat no està inscrita a l’Agenda, poden fer la consulta al Servei de Joventut del Consell Comarcal (Tel. 93 890 00 00).

Vilafranca del Penedès, 5 de juny de 2013

 

Destaquem