Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal organitza la xerrada "La llibertat d'expressió a la Xina"

El Servei d'Igualtat i Ciutadania del Consell Comarcal de l'Alt Penedès organitza una nova xerrada del cicle "De 7 a 9" sobre cooperació, solidaritat, pau i drets humans. La xerrada es farà a la sala d'actes del Consell Comarcal, el dimecres 23 de novembre, a les 7 de la tarda. Tractarà sobre "La llibertat d'expressió a la República Popular de la Xina" i comptarà amb la presència de la prestigiosa periodista Rosa M. Calaf.

 

La xerrada començarà amb una presentació del projecte de protecció de presoners de consciència a la República Popular de la Xina de l'entitat Amnistia Internacional Penedès.

La Xina aplica la repressió de la llibertat d'expressió, d'idees i de reunió dels seus ciutadans; empresona sense causa judicial i aplica el sistema de "reeducació" per reclusió. S'explicarà el cas de Shi Tao, periodista que va dissentir de les instruccions que li havia enviat el govern xinès sobre com informar de l'aniversari dels fets de Tiananmen. Shi Tao és reconegut com a pres de consciència per Amnistia Internacional.

Tot seguit, la periodista Rosa M. Calaf explicarà la seva experiència com a excorresponsal de RTVE a la República Popular de la Xina.

 

Rosa M. Calaf té 37 anys d'exercici professional i ha rebut nombroses distincions, com ara el Premi Ondas, el Premi Nacional de Periodisme o el Premi de la Federació de Dones Progressistes. Ha exercit com a corresponsal a més de 160 ciutats i països (Nova York, Moscou, Buenos Aires, Roma, Viena, Canadà, Paquistan, etc.), l'últim dels quals va ser la República Popular de la Xina. Ha estat nomenada "doctora honoris causa" per les universitats Rovira i Virgili de Tarragona i Miguel Hernández d'Elx. Tot i que l'any 2009 es va jubilar, segueix fent conferències i col·laboracions amb universitats i mitjans de comunicació, mentre aprofita per poder viatjar, la seva gran passió.

En acabar la xerrada, es farà una degustació de productes de comerç just i de proximitat, que, a més de permetre conèixer aquests productes, facilita un intercanvi més proper entre el públic i els conferenciants.

Vilafranca del Penedès, 8 de novembre de 2011

 

Destaquem