Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal presenta el Pla d’Acció Comarcal de l’Alt Penedès potenciant el turisme, la promoció econòmica i els serveis socials

El govern aposta per la cohesió territorial amb la lluita per la vegueria Penedès

 

El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella (CiU), i el vicepresident, Jesús Salius (ERC), van presentar el Pla d’Acció Comarcal de la legislatura 2011-2015, que es portarà a aprovació al Ple de dijous.

Olivella va explicar que “el PAC és la concreció dels objectius del Govern acordats en el pacte de legislatura”. I va afegir que “Tot i que el PAC especifica les actuacions que volem dur a terme en cadascuna de les 4 àrees de treball del Consell Comarcal, és un document obert a les aportacions i les modificacions que entre tots vulguem fer en el futur”.

Salius va desglossar els objectius més importants recollits al PAC. En primer lloc, la lluita contra l’atur i la pobresa derivats de la crisi econòmica “la tendència migratòria s’ha invertit no hi ha tanta pressió migratòria i fins i tot alguns tornen a casa seva, però ara tenim més pobres entre la població autòctona, i hem de reorientar els recursos”. Pel que fa a la lluita contra l’atur, estem oferint cursos de formació a les empreses per ajudar-les a fer front als nous reptes dels mercats”.

“Creiem que hem de fer èmfasi en la promoció econòmica dels sectors i dels productes que ja tenim (per exemple, els vins i caves ecològics) perquè poden donar més rendiment. Salius ha explicat que la promoció dels productes de la terra va més enllà de l’Enoturisme: “estem treballant per introduir aquests productes en nous mercats (grans superfícies, altres països, etc.), també estem estudiant comercialitzar nous productes... Si no t’ho planteges no busques el camí, i si no busques el camí no el trobes”.

Francesc Olivella ha destacat els temes de promoció turística: “A nivell de Penedès, hi havia una disgregació d’objectius, i fins i tot la Generalitat i la Diputació tenien abans camins separats. Estem treballant per unificar les línies de treball i ho estem aconseguint: 2 associacions empresarials i 23 noves empreses de l’àmbit Penedès (Alt Penedès, Baix Penedès. Garraf i Anoia) s’han incorporat al club Enoturisme Penedès”. En el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha inclòs la recuperació dels camins de l’antiga Via Augusta, “aquestes rutes verdes serviran per vertebrar el territori des de la perspectiva turística, perquè permetran fer grans recorreguts a peu, a cavall o en bicicleta”. Olivella ha explicat també que el Consell Comarcal està estudiant la possibilitat de fer un viver de cellers per tal que els viticultors que ho vulguin puguin elaborar els seus propis vins i caves i comercialitzar-los.

El vicepresident Salius també va remarcar que des del Govern es treballarà per pressionar “a qui faci falta” per tal que es desenvolupi ràpidament l’àmbit de planificació territorial del Penedès. A més va reiterar el compromís del govern comarcal de treballar per aconseguir la vegueria pròpia pel Penedès, un objectiu que segons va afirmar “continua sent una de les nostres prioritats màximes”.

Francesc Olivella va recordar que el Consell Comarcal, a diferència d’altres administracions, no està endeutat, tot i tenir problemes de Tresoreria derivats del retard en els pagaments per part de la Generalitat: “Som una administració sanejada, en aquest sentit, som un referent de la feina ben feta”.

Vilafranca del Penedès, 7 de març de 2012

 

Destaquem