Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL RECLAMA A LA GENERALITAT QUE ES MANTINGUI I ES MILLORI EL NITBUS

Els portaveus dels diferents grups comarcals amb representació al Consell Comarcal de l’Alt Penedès van acordar ahir dimecres, dia 4 de gener de 2012, presentar una moció als propers plenaris del Consell Comarcal i del Consell d’Alcaldes en suport del servei d’autobús nocturn (Nitbus) que la Generalitat ha modificat.

 

L’Autoritat del Transport Metropolità de la Generalitat va elaborar una proposta de reorganització de l’actual xarxa de serveis nocturns interurbans que preveia que l’autobús nocturn que feia la ruta d’anada i tornada entre Barcelona, Sant Sadurní i Vilafranca (línia N40) acabés a Sant Sadurní i preveia també que la freqüència de pas quedés reduïda a 2 expedicions els dies feiners i 4 expedicions els festius. L’autobús nocturn és l’única alternativa de transport públic nocturn a la comarca de l’Alt Penedès, perquè en aquella franja horària no hi ha servei de ferrocarril.

Sense coneixement previ dels usuaris ni dels ajuntaments, la Generalitat ha imposat aquests canvis. Això ha comportat allargar mitja hora el trajecte dels usuaris de Vilafranca i de Sant Sadurní que volen desplaçar-se a Barcelona i eliminar qualsevol possibilitat de desplaçament en transport públic entre Vilafranca i Sant Sadurní en horari nocturn. Per això, el Consell Comarcal fa costat a l’Ajuntament de Sant Sadurní (que havia presentat al•legacions a la proposta de reorganització presentada per l’Autoritat del Transport Metropolità) i s’oposa a aquests canvis que redueixen encara més l’escassa oferta de transport públic a la comarca i que perjudiquen els usuaris del servei.

Per contra, els grups comarcals demanen a la Generalitat que no tan sols es mantingui el servei actual, sinó que a més la ruta de l’autobús arribi fins a Santa Margarida i els Monjos i passi per Gelida abans d’arribar a Sant Sadurní, per tal que els veïns de Gelida i Santa Margarida i els Monjos també puguin fer servir la línia N40 si desitgen desplaçar-se a Barcelona, a Sant Sadurní o a Vilafranca, i a la inversa (en aquest sentit, el Consell Comarcal dóna suport a la moció aprovada recentment per l’Ajuntament de Gelida).

A més, el Consell Comarcal demana que amb motiu de les celebracions locals (Vijazz Penedès, Cavatast, Festa Major de Vilafranca, Fires de Sant Sadurní, etc.) s’estudiï l’opció de reforçar la connexió entre Vilafranca i Sant Sadurní, perquè creu que hi ha una demanda real de servei de transport públic en aquelles dates i perquè la millora d’aquest servei és un factor que contribuiria a la participació de la ciutadania d’una i altra població en aquestes festivitats locals. Així doncs, la proposta del Consell Comarcal és de millorar l’oferta actual perquè creu que és un servei necessari per a la ciutadania de la comarca i per a la promoció de l’oferta lúdica, cultural i enoturística del territori.

Per tots aquests motius, a més de fer una moció perquè sigui aprovada pels plenaris comarcals i pels plens de tots els ajuntaments de la comarca, el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, ha demanat formalment al director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, que la setmana que ve, amb motiu de la visita que farà a l’Ajuntament de Vilafranca, es reuneixi també a la seu del Consell Comarcal amb els portaveus dels diferents grups polítics per parlar sobre aquesta qüestió.

 

Vilafranca del Penedès, 5 de gener de 2012

 

Destaquem