Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL VA ORGANITZAR UNA SESSIÓ DE FORMACIÓ SOBRE EL DECRET DE FESTES MAJORS I ACTES DE FOC

El dijous 15 de març, l’Oficina Tècnica del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va organitzar una jornada adreçada als alcaldes, regidors i tècnics de Cultura i de Protecció Civil de la comarca per informar sobre les afectacions del Decret 82/2010, d’Autoprotecció en les festes majors i actes de foc.

 

Joan Marc Galimany, conseller comarcal de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, va explicar que l’Oficina Tècnica del Consell Comarcal disposa de personal acreditat en protecció civil i que treballa des de fa 3 anys en la redacció dels plans de protecció civil municipals. Fins ara, des d’aquesta Oficina s’han redactat nombrosos plans de protecció civil municipals per a riscos específics (nevades, ventades, incendis, inundacions, riscos químics, etc.). Els plans de protecció són eines de planificació que estableixen el funcionament i l’organització dels recursos humans i materials per millorar la resposta davant emergències o riscos greus.

Donat que s’estan fent els preparatius de les festes majors i que la comarca de l’Alt Penedès és tradicionalment una comarca de foc, cal que els responsables municipals coneguin al màxim quines són les seves responsabilitats i tinguin preparats els corresponents plans de protecció civil. Per això, l’Oficina Tècnica del Consell Comarcal ofereix als ajuntaments de la comarca suport tècnic per a la redacció dels plans específics de protecció civil per a seves festes majors i actes de foc.

Jaume Guamis, cap del Servei Territorial de Protecció Civil a Barcelona, i Joan Gràcia, responsable de Plans d’Autoprotecció del Servei Territorial de Protecció Civil a Barcelona, van explicar com cal gestionar els actes públics i els actes de foc a les festes majors i com s’han de planificar per complir amb les obligacions legals i donar seguretat a la població. També van parlar sobre els objectius, les generalitats, els terminis del Decret 82/2010, els plans d’emergència municipal i els plans d’autoprotecció.

Per il•lustrar les exposicions teòriques, la tècnica de Protecció Civil de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Vilarnau, va exposar el cas pràctic del seu municipi.

Vilafranca del Penedès, 21 de març de 2012
 

Destaquem