Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL DIRECTOR GENERAL DE CARRETERES VISITA LA C-15 A PETICIÓ DEL CONSELL COMARCAL

El dimarts 12 de juny, el director general de Carreteres de la Generalitat, Jordi Follia, acompanyat per un equip de tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat i de la constructora pública GISA, va recórrer la C-15 al seu pas per l’Alt Penedès per analitzar sobre el terreny els punts conflictius i les millores proposades des del Consell Comarcal i els ajuntaments.

 

El van acompanyar el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella; el conseller comarcal de Mobilitat, Jordi Bosch; representants municipals dels ajuntaments de Font-rubí, la Granada, Olèrdola, el Pla del Penedès, Puigdàlber, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Vilafranca del Penedès, i representants de les associacions agràries de la comarca (Unió de Pagesos, JARC i Associació de Viticultors del Penedès).
Aquesta visita sobre el terreny es va acordar el 29 de maig, en la reunió que el director general de Carreteres va mantenir amb els alcaldes dels municipis afectats pel pas de la C-15 a la seu del Consell Comarcal. A primers de maig, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluis Recoder, s’havia reunit també amb els alcaldes, i des del Consell Comarcal se li havia enviat una carta exposant les diferents problemàtiques de la C-15 al seu pas per l’Alt Penedès.
Els tècnics de la Generalitat van contrastar i acceptar cadascuna de les propostes de millora de la senyalització proposades des dels ajuntaments. Aquestes millores serviran per identificar amb més facilitat les sortides d’accés a alguns nuclis de població i per millorar la seguretat en alguns trams de velocitat limitada (com per exemple, la corba de la Granada) i es faran efectives durant aquest estiu.
Jordi Follia van confirmar que el conseller de Territori i Sostenibilitat ha signat ja el decret que permet la lliure circulació de vehicles agrícoles durant el període del 15 de juny al 15 d’octubre i que s’ha notificat als mossos d’esquadra perquè no multin els tractors durant el període de la verema i de la campanya dels cereals.
El problema dels embussos que es produeixen a partir de la rotonda dels 5 ponts, al terme municipal de Vilafranca (on conflueixen els vehicles del polígon industrial de Sant Pere Molanta, els vehicles de la C-15 i els vehicles de la N-340 que venen de Sant Cugat Sesgarrigues, Avinyonet, Subirats o el port d’Ordal), s’abordarà en dues fases: durant els mesos d’estiu es millorarà la il•luminació de la rotonda i s’eliminaran els obstacles que actualment limiten la visibilitat; més endavant, la Generalitat construirà un segon carril d’entrada a la rotonda, perquè pugui absorbir més vehicles simultàniament.
La solució tècnica proposada per la Generalitat no és encara definitiva i es presentarà als ajuntaments en una propera reunió que es farà a partir del mes de setembre. En aquesta reunió es donarà resposta també de les diferents propostes presentades pels ajuntaments sobre els vials de servei (senyalització, millora del ferm i manteniment), ja que primer cal fer un estudi de costos en base a les diferents necessitats.
Els alcaldes i els representants de les associacions agràries van valorar molt positivament la visita sobre el terreny del director general de Carreteres i així ho han fet saber a la Presidència del Consell Comarcal, que és qui havia organitzat la visita.
Vilafranca del Penedès, 14 de juny de 2012
 

Destaquem