Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL PLE DEL CONSELL COMARCAL APROVA EL PROGRAMA D’ACTUACIÓ COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

El Consell es posiciona en defensa del català com a llengua vehicular a l’escola.

 

El dijous 8 de març es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Després de l'aprovació de l'acta de la sessió anterior, va prendre possessió del càrrec de consellera comarcal la regidora d'Olesa de Bonesvalls, Valentina Martínez, del grup comarcal de CiU.

El punt més important de l’ordre del dia era l’aprovació del Programa d’Actuació Comarcal (PAC), que es va aprovar amb els vots favorables de CiU, ERC i PP, l’abstenció del PSC i ICV i el vot en contra de la CUP.

El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va explicar els grans objectius estratègics del PAC, que es basen en la lluita contra l’atur i la pobresa derivats de la crisi econòmica, la promoció econòmica i enoturística, especialment dels productes de la terra, i la lluita per la Vegueria Penedès. El president del Consell Comarcal va explicar que “el PAC és un document obert a les aportacions i les modificacions que entre tots vulguem fer en el futur”. Per la seva banda, el vicepresident Jesús Salius va manifestar que el PAC plasma els acords del pacte de govern i dóna rellevància a les potencialitats i les oportunitats de la comarca.

La Llei d’organització comarcal de Catalunya determina que els consells comarcals han d’elaborar un PAC que inclou els serveis, les activitats i les obres que s’han de dur a terme durant els quatre anys de legislatura, la manera d’acomplir-los, els mecanismes de coordinació amb els municipis i la previsió dels recursos necessaris per finançar les actuacions. El text que es portava a aprovació del Ple del Consell Comarcal havia rebut el vistiplau previ del plenari del Consell d’Alcaldes i havia estat presentat uns dies abans en roda de premsa. El document aprovat es pot consultar al taulell d’anuncis del web del Consell Comarcal (www.ccapenedes.cat).

Un altre punt important de l’ordre del dia era donar compte de la liquidació del pressupost del Consell Comarcal de l’exercici 2011. Ferran Planas, president de l’Àrea d’Economia i Hisenda, va explicar que l’exercici s’havia tancat amb un romanent de Tresoreria de 135.000 € que, malgrat ser inferior al romanent de l’exercici 2010, no deixa de ser un saldo positiu en un moment en què totes les administracions estan endeutades.

En el torn d’informacions de la Presidència, Francesc Olivella va informar sobre la creació d’una comissió d’alcaldes per negociar amb GISA la millora dels vials de la C-15 i va confirmar el restabliment parcial per part de la Generalitat del servei Bus Nit i l’acceptació de modificar el recorregut per fer parades a Gelida i Santa Margarida i els Monjos, tal com havien demanat tots els grups comarcals.

Dins les propostes de l’Àrea de Plans Transversals, es van aprovar els plecs de clàusules que han de regir els procediments per a la contractació dels serveis de suport als ajuntaments en matèria de Joventut i per a la contractació de la gestió del monitoratge del transport escolar. El conseller comarcal d’Ensenyament, Jordi Bosch, va explicar que el monitoratge es licita separadament del servei de transport escolar per poder controlar més acuradament la prestació d’aquest servei.

Després de donar compte dels decrets de Presidència signats des de la celebració del darrer Ple, es van votar 3 mocions d’urgència, dues presentades per la CUP i una altra presentada pel Govern. La moció presentada per la CUP sobre les indemnitzacions als consellers i conselleres no va ser aprovada per considerar-la redundant amb els acords adoptats en el Ple del cartipàs. La moció en suport a les persones de la comarca demandants de la Renda Mínima d’Inserció, pel retard en la resolució dels expedients per part de la Generalitat, va rebre el suport de tots els grups excepte el PP. I, finalment, la moció de l’Equip de Govern en suport del model d’escola catalana, redactada immediatament després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya fes pública la resolució sobre la immersió lingüística, va rebre el suport de tots els grups comarcals, excepte el PP, que van posar de manifest aquest nou atac contra el català.

Vilafranca del Penedès, 12 de març de 2012

 

Destaquem