Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL PROJECTE KUBIK REUNEIX 10 EXPERTS PER PROPOSAR NOVES OPORTUNITATS DE NEGOCI I OCUPACIÓ

En el marc del projecte Kubik, 10 persones representatives de diferents sectors econòmics, educatius i de l’Administració, es van reunir el dilluns 16 a la seu del Consell Comarcal per acordar propostes d’actuació que puguin posar en pràctica les administracions del territori Hinterland amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les empreses del territori generar nous perfils professionals.

 

Els territoris Hinterland són aquells on operen les administracions públiques adherides a la Xarxa Hinterland: el Consell Comarcal de l’Anoia (impulsor dels projectes), el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Consell Comarcal del Baix Penedès, el Consell Comarcal del Garraf, el Consell Comarcal del Bages, el Consell Comarcal de la Segarra i el Consorci del Lluçanès.

Els experts convocats ahir pertanyen a diferents sectors (noves tecnologies, viticultura i enologia, disseny, turisme, associacions empresarials, sector agroalimentari i energies renovables), ja que el projecte Kubik treballa a partir de la creació d’aliances entre sectors econòmics diversos presents al territori. Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, d’acord amb el programa d’ajuts a Projecte Innovadors i Experimentals (regulat per l’Ordre EMO/312/2012).

Els organitzadors de l’acte (Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’empresa Be Singular) els van proposar 7 idees com a punt de partida del debat i els van encarregar que escollissin i desenvolupessin la idea que, al seu criteri, havien de posar en pràctica les administracions amb el doble objectiu de millorar les empreses del territori i millorar l’ocupació.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, va explicar que el Consell actua com a “antena” (ens coordinador) del projecte Kubik a les comarques de l’àmbit Penedès i que les propostes estaven especialitzades en 4 sectors econòmics d’interès específic per al territori: agroalimentari, turístic (i enoturístic), noves tecnologies i energies renovables.

Després de 2 hores de treball en petit grup, els experts van posar en comú les conclusions i van decidir que hi havia dues propostes destacades igualment interessants i van demanar als responsables del projecte que busquessin la informació necessària per veure fins a quin punt era possible dur-les a terme.

La primera proposta és la creació de la figura del guia turístic o l’acompanyant especialitzat en el territori Penedès (Alt i Baix Penedès i Garraf) que actuaria com a agent comercialitzador del territori. Les administracions haurien d’oferir la formació turística especialitzada i mantenir una oferta formativa actualitzada en el temps, acreditar les persones que completessin la formació i possibilitar la creació de mecanismes per contractar els serveis d’aquests nous professionals (mitjançant un ens públic, creant una cooperativa, etc.). La formació turística sobre el territori Penedès estaria adreçada a persones que podrien optar per l’autoocupació i a persones que ja treballen en el sector turístic per millorar l’atenció als visitants.

La segona proposta és oferir formació en tecnologies de la informació i la comunicació al personal de manteniment, ja que és molt difícil mantenir-se actualitzat i això té un cost important per a les empreses.. Aquesta formació aniria adreçada tant a persones en situació d’atur amb una formació o experiència prèvies en temes de manteniment, com a tècnics de manteniment que estan treballant en empreses del territori. Amb aquesta formació es capacitarien nous professionals per a un sector amb demanda laboral i augmentaria l’autonomia i la competitivitat de les petites i mitjanes empreses del territori.

A partir d’aquestes conclusions, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, com a antena del projecte al territori, organitzarà una formació especifica adreçada a persones en atur de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.


Vilafranca del Penedès, 17 de setembre de 2013

 

Destaquem