Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nits i festes d'estiu més segures per als joves, amb el Punt Mòbil de Salut i compartint cotxe

El Punt Mòbil de Salut és un servei que el Consell Comarcal de l'Alt Penedès ofereix des de l'any 2005 en el marc de les activitats nocturnes amb força assistència de joves. Per complementar aquest servei, s'ofereix la possibilitat de compartir el desplaçament en vehicles particulars a través d'un bloc.

 

L'objectiu del Punt Mòbil de Salut és mantenir viva la idea de la precaució, la nit segura i la festa segura entre les persones joves. Molts d'aquests joves es desplacen en vehicles privats conduïts per ells mateixos i, per tant, cal que siguin conscients dels riscos associats a la conducció i a la ingesta d'alcohol o drogues. També és vol mantenir desperta la idea del sexe segur, per la qual cosa els informadors del Punt Mòbil de Salut reparteixen fulls informatius, alcoholímetres i preservatius entre els joves que assisteixen als espectacles nocturns, principalment de les festes majors.

Aquest estiu, el Punt Mòbil de Salut visitarà, entre d'altres, els municipis de Santa Margarida i els Monjos (7 i 15 de juliol), la Granada (9 de juliol), Sant Sadurní d'Anoia (14 de juliol, 7 i 10 de setembre), Olesa de Bonesvalls (15 de juliol), Moja-Olèrdola (22 de juliol), el Pla (29 de juliol), Sant Cugat Sesgarrigues (29 de juliol), Sant Joan de Mediona-Mediona (30 de juliol), les Cabanyes (5 d'agost), l'Ordal-Subirats (5 d'agost), Sant Pere de Riudebitlles (6 d'agost), les Gunyoles-Avinyonet del Penedès (6 d'agost), Sant Pere Molanta-Olèrdola (13 d'agost), Torrelavit (13 d'agost), la Múnia-Castellví de la Marca (14 d'agost) i Avinyó Nou-Avinyonet del Penedès (20 d'agost). La programació completa de les sortides del Punt Mòbil de Salut es pot consultar al web del Servei de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Penedès (www.dinamo.cat) i al web del Consell Comarcal (www.ccapenedes.cat).

Per facilitar encara més la reducció dels riscos associats a la conducció durant les nits de festa, el Servei de Joventut del Consell Comarcal ha creat el bloc http://moutepenedes.blogspot.com perquè els joves que es volen desplaçar a una mateixa festa es puguin organitzar per compartir un mateix vehicle. Es pot accedir al bloc directament o a través dels webs del Servei Comarcal de Joventut i del Consell Comarcal.

 

 

Destaquem